Michelin-tähden saaneen helsinkiläisravintolan omistaja: Tuntuu todella, todella, todella hyvältä

Michelin-tähden myötä ravintola Grönissä ei omistajan mukaan tapahdu mitään mullistavaa.

– Todella, todella, todella hyvältä, vastasi ravintola Grönin toinen omistaja Toni Kostian kysymykseen, miltä tuntuu omistaa yksi tähti. STT tavoitti hänet Tanskasta matkalla Kööpenhaminan lentoasemalle, josta matka jatkui kotimaahan.

Mitkä ovat Kostianin mielestä Grönin vahvuudet?

– Hyvä ruoka, hyvät raaka-aineet, hyvä tiimi takana, hyvä palvelu ja kaiken kaikkiaan hyvä idea.

Tämä idea on Kostianin mukaan tehdä suomalaista ruokaa hyvistä raaka-aineista, ja kaikki mitä raaka-aineille tehdään, tehdään vain sen takia, että niistä saadaan aikaan parempaa.

– Kikkailut sikseen. Tehdään hyvänmakuista ruokaa silleen, että ihmisillä on mukava syödä ja kiva kokemus aina, kun he sieltä lähtevät.

Grönissä on myös tuotu takaisin vanhoja menetelmiä, kuten säilöntää, fermentointia ja pikkelöintiä. Tällaiset ovat Kostianin mukaan luontevia menetelmiä etenkin talvella, kun Suomesta ei juuri mitään tuoretta silloin saa.

Michelin-tähden myötä Grönissä ei Kostianin mukaan tapahdu mitään mullistavaa.

– Samat hommat jatkuvat kuin nytkin. Nyt saimme uskoa tehdä asiat entistä rohkeammin ja paremmin, mutta mitään ei tässä vaiheessa vaihdeta, Kostian painotti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Suomi sai uuden Michelin-ravintolan – sijaitsee Helsingissä