Miehelle vankilatuomio Jyväskylässä: Kuristi avovaimoaan, uhkasi nylkeä kasvot ja raiskata naisen lapsen

Avovaimonsa pahoinpidellyt ja häntä uhkaillut mies on saanut vankilatuomion.

Keski-Suomen käräjäoikeuden mukaan mies pahoinpiteli naista elokuussa pariskunnan yhteisessä asunnossa Jyväskylässä kuristamalla ja repimällä hiuksista. Lisäksi hän uhkaili naista väkivallalla ja tehosti uhkauksiaan erilaisilla välineillä. Esillä oli muun muassa sähköjohtoja, kukkapurkki, haavan ompeluvälineitä, kirves ja monitoimityökalu.

Mies uhkasi naista tappamisella, suun ja silmien kiinni ompelemisella, kasvojen nylkemisellä ja naisen lapsen raiskaamisella. Pahoinpitelyn tapahtuessa myös lapset olivat paikalla asunnossa.

Syyttäjä vaati 39-vuotiaalle miehelle rangaistusta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, mutta oikeus katsoi teon pahoinpitelyksi ja laittomaksi uhkaukseksi. Tuomio tuli myös huumausaineen käyttörikoksesta. Mies sai yhden vuoden ja neljän kuukauden ehdottoman vankeustuomion, joka sisältää täytäntöönpantavaksi määrätyn aiemman ehdollisen vankeuden. Naiselle hänet velvoitettiin maksamaan 4 000 euron korvaus.

Miehen saaman syytteen avopuolisonsa toistuvasta yli vuoden ajan jatkuneesta pahoinpitelystä oikeus hylkäsi. Syytteen mukaan mies olisi pahoinpidellyt naista viikoittain heiluttamalla tämän päätä edestakaisin hiuksista kiinni pitäen, lyömällä, käsiä vääntelemällä ja tönimällä.

Miestä syytettiin myös erillisenä tekona kuristamisesta, naisen kasvojen painamisesta lattialla olleeseen koiran ulosteeseen, pään painamista lumihankeen sekä pään lyömisestä lattiaan.

Oikeus hylkäsi syytteet, koska tapahtuneesta ei ollut naisen kertomuksen ohella ulkopuolista näyttöä, esimerkiksi tuoreeltaan hankittuja lääkärintodistuksia. Nainen kertoi pitkällisestä väkivallasta poliisille ensimmäisen kerran vasta elokuussa tapahtuneen pahoinpitelyn jälkeen. Tällöin hän soitti asunnosta paettuaan apua hätäkeskuksesta ja paikalle tulivat poliisit.

Todistajana kuultiin myös autoilijaa, jonka nainen oli pysäyttänyt ja jolta hän oli pyytänyt apua sekä naapuria, joka oli havainnut miehen yöllä ulkona kirveen kanssa.

Sittemmin nainen on muuttanut omaan asuntoon ja hänet on suojattu miestä vastaan lähestymiskiellolla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .