Miehelle yhdeksän vuotta vankeutta naisen taposta – uhri kuristettiin Riihimäellä ja haudattiin metsätien varteen Uuraisilla

Hyvinkään käräjäoikeus tuomitsi maanantaina 35-vuotiaan miehen yhdeksän vuoden vankeuteen Riihimäellä kadonneeksi ilmoitetun naisen taposta. Mies oli muun muassa kuristanut naista kaulasta.

Henkirikos tapahtui viime marraskuussa asunnossa Riihimäellä, ja alle 60-vuotias nainen löydettiin myöhemmin kuolleena Keski-Suomesta. Poliisi on kertonut, että ruumis löytyi metsäautotien varresta Uuraisilta.

Oikeus tuomitsi Mikko Antero Juntusen taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Mies tuomittiin lisäksi kolmen muun miehen tavoin hautarauhan rikkomisesta. Yksi miehistä tuomittiin myös rikoksentekijän suojelemisesta.

Useita reissuja mökkiseudulle

Oikeus katsoi näytetyksi, että neljä miestä olivat päättäneet hävittää naisen ruumiin viemällä sen autolla heistä erään käytössä olleelle mökille Viitasaarelle Keski-Suomeen. Ruumis jätettiin siellä ensin ulkovarastoon.

Toisella käyntikerralla myöhemmin marraskuussa ruumiille etsittiin paikkaa, joksi valikoitui sijainti metsäautotien kääntöpaikan läheisyydessä Uuraisilla. Kolmannella kerralla osa miehistä hautasi naisen ruumiin maahan.

Kaikkien neljän miehen sekä uhrin dna-tunnisteet löytyivät keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion lausunnon mukaan miehistä yhden asunnosta.

Taposta tuomittu tunnusti menetelleensä kuten syytteessä henkirikoksesta kuvailtiin mutta kiisti tahallaan tappaneensa uhrin. Mies on kertonut, että nainen oli asunnossa alkanut haukkua häntä, ja vahvassa humalassa ollut mies oli menettänyt malttinsa.

Oikeus katsoi, että miehen on täytynyt ymmärtää naisen kuoleman olevan todennäköistä hänen menettelynsä takia. Nainen oli miehen lyönnin vuoksi todennäköisesti ollut tajuton, kun mies alkoi kuristaa häntä. Hentorakenteinen nainen oli näin ollut täysin puolustuskyvytön.

Tuomiossa todetaan, että miehet olivat yhdessä juhlineet heistä erään syntymäpäiviä perjantain henkirikosta edeltävästä keskiviikosta alkaen. Tekoajankohtina oli nautittu runsaasti alkoholia, myös Viitasaaren mökkimatkoilla.

Miehistä yhdellä on aikaisempia rikosrekisterimerkintöjä.

Oikeus tuomitsi 37-vuotiaan miehen 65 päivän ehdolliseen vankeuteen, 47-vuotiaan miehen 60 päivän ehdolliseen vankeuteen ja 60-vuotiaan miehen päiväsakkoihin.

Poliisi: Riihimäellä surmattu nainen vietiin Viitasaarelle mökille ja haudattiin metsäautotien varteen Uuraisilla

Uusimmat

Kotimaa

KRP: Suomi.fi-palveluun kohdistuneiden palvelunestohyökkäysten epäilty tekijä selvisi – tutkinta ei etene syyttäjälle, koska epäilty on kuollut

Poliisi varoittaa POP-pankin nimissä tehdystä tilitietojen kalastelusta – katso tästä, miltä huijausviesti näyttää

Armeijan autot voivat tuoda ruuhkia Keski-Suomen maanteille tällä viikolla valtakunnallisen ilmapuolustusharjoituksen vuoksi

Perjantaina kiinnostaa kuin kilo iridiumia – mittaajat päättävät kilogramman uudesta määritelmästä, ja samalla tarkasti vartioitu "Le Grand K" siirretään eläkkeelle

Liki jokainen pitää tärkeänä vahvaa ja monipuolista mediaa

Leivonmäen murhajuttuun nimetty kaksi syyttäjää – "Henkirikoksenakin poikkeuksellinen"

Lahden Renkomäen ex-apteekkari tuomittiin kahdeksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen – vaihteli asiakkaiden lääkkeitä mielensä mukaan

Teräaseella uhattu myyjä ei luopunut kassasta – naamioituneen nuoren miehen kioskiryöstö epäonnistui Jyväskylässä

Uutisen takana: Korkeimmalta oikeudelta odotettu linjaus totaalikieltäytyjän jutussa

Jari Aarnio: Operatiivinen johto tiesi, mitä huumepoliisissa tapahtuu –  Aarnion mukaan koko poliisilaitoksessa oli käsitys, että tietolähteeltä tarvitaan rekisteröintiin suostumus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.