Mieheltä takavarikoitiin yli 100 luvattomaksi epäiltyä asetta Kouvolassa – Poliisi: Liittyy elinkeinon harjoittamiseen

Poliisi on takavarikoinut Kouvolassa Kymenlaaksossa yhdeltä mieheltä yli 100 luvattomaksi epäiltyä asetta sekä yli 125  000 kappaletta ampuma-aseen patruunoita. Aseet ovat malleiltaan kivääreitä, haulikoita, pistooleita sekä revolvereja. Lisäksi poliisi takavarikoi 226 kappaletta erilaisia ampuma-aseen osia. Paikkakuntalaista miestä epäillään luvattomien aseiden ja räjähteiden hallussapidosta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Arto Hietanen ei vielä kerro, miksi miehellä on ollut näin paljon aseita.

–  Sen verran voi sanoa, että aseiden epäillään päätyneen epäillyn haltuun suhteellisen pitkän ajan kuluessa. Liittyy elinkeinon harjoittamisasiaan, Hietanen sanoo.

Epäilty on Hietasen mukaan iäkäs mies.

Poliisi luonnehtii takavarikkoa poikkeuksellisen suureksi ja kertoo, että esitutkinta kestää kuukausia. Aseet takavarikoitiin kesäkuussa. Tutkintaan johtivat poliisin suorittamat omat toimenpiteet, mutta Hietanen ei avaa, miten epäilyn jäljille tarkkaan ottaen päästiin.

Sitä, mistä aseet on löydetty, ovatko ne uusia vai vanhoja ja onko epäillyllä aiempaa rikoshistoriaa, tutkinnanjohtaja ei niin ikään kerro vielä tässä vaiheessa. Miestä epäillään ainakin törkeästä ampuma-aserikoksesta. Hietasen mukaan muita epäiltyjä ei tällä hetkellä ole.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.