Miekat läpäisivät eduskunnan turvatarkastuksen – Karstulan mieslaulajien Tiernapojat-esitys kajahti komeasti Valtiosalissa

Karstulan mieslaulajien Tiernapojat-esitys kajahti komeasti Eduskuntatalon Valtiosalissa perjantaina puolen päivän aikaan. Karstulalaiset toivat saliin kokoontuneille kansanedustajille ja eduskunnan henkilökunnalle joulutunnelmaa kuoroversiollaan perinteisestä kuvaelmasta.

Esitys päättyi kuoron Finlandia-hymniin, jonka jälkeen yleisö yhtyi vielä joululauluun Maa on niin kaunis.

– Upeaa oli esiintyä, ja tunnelma oli korkealla. Valtiosali tuntui pitkältä, kun kävelimme sitä pitkin alussa laulaen. Vähän jännitti, mutta hyvin onnistuimme. Yleisö tuntui tykkäävän, kuoron johtaja Olli Oikari kertoi Keskisuomalaiselle puhelimitse heti esityksen jälkeen Eduskuntatalolta.

Oikarin mukaan jännityksen aiheena oli erityisesti Valtiosalin akustiikka.

– Emme ehtineet laulaa siellä yhtään etukäteen, kävimme vain katsomassa paikat ja toimme paikalle valoja. Siellä oli iso kaiku, mutta se oli hyvä paikka laulaa. Vähän niin kuin Karstulan kirkossa, Oikari sanoi.

Mieskuoro lähti Karstulasta kohti Helsinkiä jo aamuviideltä. Eduskuntatalolla turvatarkastus vei Oikarin mukaan oman aikansa, mutta Tiernapoikien rekvisiittaan kuuluneet miekatkin läpäisivät tarkastuksen.

Esityksen jälkeen kuorolle oli luvassa puolen tunnin esittelykierros vasta remontoidussa Eduskuntatalossa. Kuorolaiset aikoivat myös käydä katsomassa Helsingin uutta Oodi-kirjastoa ennen kotimatkaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .