Mies ajeli holtittomasti pitkin Jyväskylää ja törmäsi lopulta suojatietä ylittäneeseen naiseen – sai ehdollisen vankeustuomion

Henkilöautoa kuljettaneen miehen holtiton liikennekäyttäytyminen johti suojatietä ylittäneen naisen yliajoon Jyväskylässä viime vuoden tammikuussa. Sivullinen autoilija kiinnitti huomiota kuskin kiihdyttelevään ja poukkoilevaan ajotapaan Kukkumäessä. Köyhälammen kohdalla kuski nousi liikennevaloissa autostaan ja kävi räyhäämässä edessään olevalle autoilijalle ilman näkyvää syytä. Ajo jatkui keskustaan kiihdyttelevänä ja hidastelevana. Mies ajoi myös päin punaisia liikennevaloja ja kiilasi muita autoja kaistaa vaihtaessaan.

Seuraavaksi autoa seuraamaan lähtenyt todistaja näki auton pysähtyneenä linja-autopysäkillä, josta se lähti venkslaten liikkeelle. Todistaja menetti näkyvyyden autoon, mutta havaitsi tiellä selällään makaamassa naisen. Puistokadun ja Puutarhakadun risteyksessä suojatietä ylittäneen naisen päälle oli ajettu ja törmääjä oli poistunut paikalta pysähtymättä. 85-vuotias nainen sai leikkaushoitoa vaatineita murtumia.

Keski-Suomen käräjäoikeus lausuu tuomiossaan miehen liikennekäyttäytymisen ennen törmäystä olleen usean kilometrin matkalla poikkeuksellista ja holtitonta ja arvioi olleen vain ajan kysymys, milloin liikenneonnettomuus sattuu. Oikeuden mukaan melko kovalla ajonopeudella törmäyspaikkaa lähestyneen kuskin olisi pitänyt varautua noudattamaan kuljettajan suojatiesääntöä, jota hänen katsottiin rikkoneen räikeällä tavalla.

Käräjäoikeus katsoi 48-vuotiaan miehen syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään vammantuottamukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Tuomio tuli myös lokakuisista liikennerikoksista 2016 Muuramessa, jossa mies oli ajanut huumeissaan ja neljä päivää myöhemmin paennut pysäyttämistään yrittänyttä poliisia pyörä- ja jalkateitä pitkin ajaen ylinopeutta. Mies tuomittiin neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Korvauksista ja kuluista tuli maksettavaksi yli 6 800 euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .