Mies houkutteli karkilla lapsia häkkivarastoon ja käytti hyväksi – tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankeuteen

Oikeus piti lasten kertomuksia tarkkoina.

40-vuotias mies houkutteli karkin avulla lapsia häkkivarastoon ja käytti heitä hyväksi. Mies tuomittiin torstaina seitsemäksi vuodeksi vankeuteen Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Uhreja oli yhdeksän, ja lapset olivat 6–8-vuotiaita. Hyväksikäytöt tapahtuivat vuosina 2016 ja 2017. Mies tuomittiin yhteensä seitsemästä törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kahdesta perusmuotoisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Oikeuden mukaan mies houkutteli lapset ottamaan hänen sukupuolielimensä suuhun ja koskettelemaan sitä. Mies myös hieroi penistään ja puhui lapsille seksuaalisista asioista.

Tuomion mukaan mies kuvasi sukupuolielintään ja joissain tapauksissa myös lapsia. Häkkivarastossa oli lasten kertoman mukaan myös seksivälineitä.

Oikeus totesi välituomiossaan, että lapset käyttivät tapahtumista kertoessaan ikätasonsa mukaisia ilmauksia ja puheista välittyi omakohtaisuus.

– Lapset ovat myös tuoneet esiin sen, milloin he olivat epävarmoja jostain asiasta, eivät muistaneet jotain ja ovat tarvittaessa korjanneet haastattelijaa, oikeus totesi.

Oikeuden mukaan lasten kertomukset olivat tarkkoja, ja se totesi kerrotun vahvistavan epäilyä, että mies käytti hyväkseen kaikkia yhdeksää lasta.

– Lasten osin hyvinkin yksityiskohtaiset kertomukset häkkivarastolla olevista tavaroista on saanut tukea kirjallisena todisteena olevista valokuvista, vastaajan puhelimesta löytyneistä videoista sekä muusta kirjallisesta todistusaineistosta.

Määrättiin maksamaan yli 59 000 euron korvaukset

Miehelle tehtiin mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli teot tehdessään syyntakeinen eli ymmärsi tekojensa seuraukset.

Mies määrättiin maksamaan uhreilleen kärsimyskorvauksia yhteensä yli 59 000 euroa. Lisäksi hän joutuu maksamaan neljälle uhrille kullekin 4 000 euroa psyykkisestä haitasta.

Oikeudessa mies myönsi syytteessä kuvatun menettelyn. Hän kuitenkin kiisti laittaneensa peniksensä lapsen suuhun yhtä kertaa lukuun ottamatta.

STT ei julkaise tuomitun nimeä uhrien suojelemiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.