Mies houkutteli nuorta tyttöä mukaansa liikuntahallilla – Poliisi tutkii

11-vuotias tyttö joutui epämiellyttävään tilanteeseen Hipposhallin aulassa Jyväskylässä viime viikon keskiviikkona. Tyttö odotteli äitiään kello 20–20.10 välillä Hipposhallin pääsisäänkäynnin sisäpuolella, kun häntä katsellut mies lähestyi tyttöä.

Tytön äiti kertoo Facebookissa, että mies kyseli tytöltä, ketä hän odottaa ja lähtisikö tyttö hänen mukaansa "tuonne". Samalla mies oli osoittanut vessojen suuntaan. Äidin mukaan mies oli myös arvuutellut tytön ikää ja kysellyt, oliko tämä ehkä 15- tai 16-vuotias.

Äidin mukaan mies luovutti, kun tyttö vastaili tämän kysymyksiin nihkeästi.

Mustapukuista miestä etsitään

Rikoskomisario Eila Koivuniemi vahvistaa, että Sisä-Suomen poliisilla on tutkittavanaan 8.4. Hipposhallilla sattunut tapaus, jossa aikuisen miehen epäillään houkutelleen 11-vuotiasta tyttöä matkaansa. Rikosilmoitus on kirjattu kaksi päivää tapahtuneen jälkeen eli viime perjantaina 10.4.

– Poliisi tutkii tapausta lapsen houkuttelemisena seksuaalisiin tarkoituksiin. Toistaiseksi miehen henkilöllisyys ei ole selvinnyt, tapauksen tutkinnanjohtaja Koivuniemi kertoi keskiviikkona iltapäivällä.

Koivuniemi kertoo, että epäilty on arviolta noin 30-vuotias keskimittainen mies, jolla on lyhyet hiukset. Hän oli pukeutunut mustaan toppatakkiin, mustiin housuihin ja mustiin jalkineisiin.

– Poliisi on kiinnostunut kaikista mahdollisista havainnoista tapaukseen liittyen, Koivuniemi sanoo.

Valvontakamera taltioi tilanteen

Liikuntapalvelupäällikkö Jouni Arnberg Jyväskylän kaupungilta kertoo, että poliisille on luovutettu tapaukseen liittyvää valvontakameran materiaalia. Arnbergin mukaan tallenteella näkyy, kuinka mies juttelee tytölle, mutta muuten hän ei ota sen sisältöön kantaa.

Koivuniemen mukaan vastaavia tapauksia, joissa lapsia tai nuoria lähestytään asiattomasti julkisilla harrastuspaikoilla, tulee ilmi aina toisinaan.

– Eivät nämä ihan jokapäiväisiä ole, mutteivät ihan poikkeuksellisiakaan. Poliisissa toivomme, että pääsisimme näihin kiinni aivan tuoreeltaan, Koivuniemi sanoo.

Jouni Arnbergin mukaan kaupungin liikuntapalveluilla ei ole ainakaan tässä vaiheessa syytä tarkistaa ohjeistuksia tai henkilökunnan koulutusta. Henkilökunta ei voi myöskään lähtökohtaisesti suhtautua epäluuloisesti tilanteeseen, jossa aikuinen juttelee nuoren kanssa. Ilmoituksiin asiattomista lähestymisistä suhtaudutaan kuitenkin Arnbergin mukaan liikuntapalveluissa erittäin vakavasti.

Hipposhallin kaltaisissa suosituissa paikoissa on runsaasti valvontakameroita, jotka siis tallensivat myös viime viikon tapauksen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .