Mies jäi rollaattorilla jumiin palavaan taloon – eläkeläisnainen pelasti miehen ja neljä koiraa

Naapuri pelasti vanhemman miehen ja tämän neljä koiraa omakotitalon tulipalosta Hankasalmella torstaiaamupäivällä.

Eläkeikäinen nainen oli ollut ulkoiluttamassa koiraansa ja huomasi naapurista nousevan sankkaa savua. Nainen meni paikalle ja löysi talosta eläkeläismiehen, joka oli jäänyt jumiin rollaattorinsa kanssa yrittäessään päästä ulos palavasta talosta, kertoo nimettömänä pysyttelevän naapurin poika Keskisuomalaiselle.

Nainen haki paikalle oman autonsa ja vei miehen sinne lämpimään. Sen jälkeen nainen meni takaisin taloon ja pelasti sieltä miehen neljä koiraa. Taloon jäi kuitenkin vielä kolme koiraa, joita naapuri ei huomannut pelastushetkellä. Pelastuslaitos sai koirat ulos, mutta ne kuolivat pian sen jälkeen.

Päivystävä palomestari Juha Hämäläinen vahvistaa kertomuksen. Hänen mukaansa mies vietiin terveyskeskukseen tarkastettavaksi, mutta hänellä ei ole välitöntä vaaraa.

– Meillä on vahva epäilys, että ilman ulkopuolista apua hän olisi saattanut jopa menehtyä, Hämäläinen sanoo.

Miehen ja koirien lisäksi talossa asuivat miehen eläkkeellä oleva vaimo ja tytär. He eivät kuitenkaan olleet paikalla palon syttyessä.

Talo paloi asuinkelvottomaksi

Juha Hämäläisen mukaan Peräläntiellä Hankasalmen Niemisjärvellä sijaitseva talo on tiiliverhoiltu yksikerroksinen ja noin sataneliöinen omakotitalo. Se tuhoutui sisäpuolelta täysin asuinkelvottomaksi.

Hämäläisen mukaan talon asukkaille etsitään parhaillaan SPR:n ja kriisikeskus Mobilen kautta hätämajoitusta ja muuta apua.

– Heidän koko omaisuutensa vaatteista lähtien tuhoutui, Hämäläinen kertoo.

Hämäläisen mukaan perheen vakuutukset ovat kunnossa.

Palo oli saatu sammutettua noin kello kahden aikaan iltapäivällä, mutta paikalla oli edelleen käynnissä tarkastustehtäviä. Jyväskylän päivystävän palomestarin mukaan paikalle oli hälytetty kaikkiaan noin 20 pelastuslaitoksen yksikköä Keski-Suomesta. Hämäläinen arvioi kello kolmen aikaan, että sammutustyöt jatkuvat vielä parin tunnin ajan.

Palon syttymissyy ei ole vielä selvillä. Poliisi selvittää asiaa.

Hankasalmen tulipalo

Juttua tarkennettu klo 15:35 päivystävältä palomestarilta paikan päältä saaduilla tiedoilla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .