Mies katosi mystisesti vuonna 2006 – nyt poliisi epäilee henkirikosta

Poliisi pyytää jälleen havaintoja tapaukseen liittyen.

Leppävirralla elokuussa 2006 kadonneen Juha Laitisen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi, kertoo Keskusrikospoliisi.

Keskusrikospoliisi kertoo, että tapausta tutkittiin aluksi normaalina katoamistapauksena, mutta myöhempien esille tulleiden seikkojen perusteella on käynyt ilmi, että poliisin on syytä epäillä hänen joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Krp on tehnyt tapaukseen liittyen maasto- ja vesistöetsintöjä sekä kuulusteluja Itä-Suomen poliisilaitoksen kanssa.

Poliisi kaipaa nyt havaintoja ja tietoja sekä Laitisesta ja hänen seurassaan olleesta miehestä sekä Laitisen omistamasta Seat Toledo -autosta. Lisäksi poliisi kaipaa tietoja kuvassa olevan kaltaisesta valkoisesta Mercedes-Benz-autosta.

Mercedes-Benz on kuvanmukainen, vuosimallin 1988 henkilöauto. Kadonneen on nähty olevan vastaavanlaisen auton kyydissä hieman ennen katoamista.

Kenen kanssa Laitinen liikkui?

Keskusrikospoliisi pyytää edelleen havaintoja ja vihjeitä poistuttuaan Leppävirralla ravintola Virranpojasta. Laitinen poistui ravintolasta toistaiseksi tuntemattoman miehen kanssa.

Kaksikko oli liikkeellä Laitisen omistamalla sinisellä, neliovisella, vuosimallin 1996 Seat Toledo -henkilöautolla, jonka rekisterinumero on CCA-581. Laitinen nähtiin viimeksi illalla 27. elokuuta 2006.

Laitinen on 172-senttinen, vartaloltaan hoikka ja hänellä on lyhyet ruskeat hiukset sekä viikset. Hänellä oli katoamishetkellä yllään musta Blue Cargo -firman logolla varustettu takki sekä farkut.

Havainnot ja tiedot voi ilmoittaa keskusrikospoliisille puhelinnumeroon 0295-485105 tai lähimmälle poliisilaitokselle. Vihjeitä voi lähettää myös sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Kadotessaan Juha Laitinen oli 37-vuotias. Kuva: Poliisi