Mies kuoli jokamiesluokan autokilpailussa Porissa sattuneen ulosajon seurauksena kesällä 2018 –  syytteitä ei nosteta

Jokamiesluokan autokilpailussa Porissa kesällä 2018 tapahtuneesta kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta ei nosteta syytteitä, kertoo syyttäjä STT:lle.

Kilpailun toimitsijana Hangassuon moottoriradalla ollut noin 40-vuotias mies jäi radalta ulos ajautuneen auton alle ja loukkaantui vakavasti. Mies kuoli sairaalassa kaksi viikkoa myöhemmin.

Viittä kilpailun johtohenkilöihin kuulunutta ihmistä epäiltiin tapauksessa kuolemantuottamuksesta. Aluesyyttäjä Timo Luosma kuitenkin päätti eilen, ettei syytteitä nosteta. Näin ollen asia ei etene oikeuteen.

Syyttäjä katsoi onnettomuuden tapahtuneen tapaturmaisesti

Poliisin teknisen tutkinnan mukaan ulosajo sattui kilpa-autojen kylkikosketuksen jälkeen. Sen seurauksena yksi autoista ajautui turvavallin päälle, suistui ulos radalta ja osui ilmalennon jälkeen uhriin, kerrotaan syyttämättäjättämispäätöksissä.

Esitutkintatietojen mukaan radalta suistuneen auton nopeus oli suistumishetkellä noin 100 kilometriä tunnissa. Auto oli ollut asianmukaisessa kunnossa.

Syyttämättäjättämispäätösten mukaan kilpailussa oli asianmukainen organisaatio toimitsijoineen, joilla oli tarvittava koulutus tehtäviinsä. Ennen kilpailua moottoriradalla tehtiin tarkastus, että kaikki on valmista kilpailun aloittamiseen.

Esitutkinnassa ei tullut esille mitään, mikä olisi antanut aihetta epäillä, että turvallisuusohjeita tai -määräyksiä kilpailun järjestämisessä olisi rikottu. Kilpailun järjestäjänä oli Noormarkun Urheiluautoilijat.

Syyttäjä katsoi onnettomuuden tapahtuneen pikemmin tapaturmaisesti kuin jonkun henkilön tuottamukseen perustuvasta menettelystä johtuen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän Mannisenmäen päiväkodin lasten ja henkilökunnan koronatestien tuloksista on saatu noin 90 prosenttia – kaikki testit olleet negatiivisia

Matkustusrajoitusten purkaminen toi erityisjärjestelyjä saapuville matkustajille – Lentokentillä omat kulkureitit vapaan matkustamisen maista ja korkeamman riskin maista saapuville

Yli puolet EU-kansalaisista katsoo, että EU tarvitsee lisää rahaa koronasta selviämiseen

Nuorten hurjat hypyt Äijälänsalmen vanhalta sillalta tallentuivat videolle – Poliisi: "Siinä voi henki lähteä"

Naista kirveellä Lutakossa lyödä yrittänyt mies toimi täydessä ymmärryksessä – oikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen ja määräsi valvontaan

Iltalehti: Väärä vanki pääsi ulos Kylmäkosken vankilasta

Hovioikeus hylkäsi Venäjä-yhteyksistään tunnetun Johan Bäckmanin syytteen Ylen toimittajan vainoamisesta – yllytys törkeään kunnianloukkaukseen pysyi

Jyväskylän Rantaraitti levenee – noin kilometrin mittainen, pinnoitettu juoksurata rakenteilla

Orava kiipesi muuntajaan Kypärämäessä ja sitten jysähti – Sähköt poikki sadoilta jyväskyläläisiltä

EU:n oikeudellinen arvio vähensi eduskunnan perustuslakivaliokunnan huolia historiallisesta elpymispaketista

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.