Mies nosti ryyppykaverinsa kortilla liki 8000 euroa Kyyjärvellä

Pankkikortin tunnusluvun tuleminen ryyppykaverin tietoon johti lähes 8 000 euron luvattomiin nostoihin Kyyjärvellä vuonna 2016.

Vuonna 1964 syntynyt mies auttoi uhria, vuonna 1951 syntynyttä miestä, rahan nostamisessa pankkiautomaatista alkoholintäyteisen ajanvieton yhteydessä tammikuussa.

Saman vuoden heinäkuussa mies teki kortilla luvatta 5 000 euron nostot kortin luottopuolelta ja reilun 2 800 euron nostot pankkitililtä. Keski-Suomen käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi maksuvälinepetokseen, ja hänet määrättiin korvaamaan kyseiset summat.

Miestä syytettiin myös useista muista talvella, keväällä ja kesällä tapahtuneista nostoista, mutta oikeus piti mahdollisena, että nostot oli tehty uhrin suostumuksella tai että niissä oli kyse rahan lainaamisesta. Se, että miehet olivat kerran yhdessä nostaneet rahaa, lisäsi oikeuden mukaan sen todennäköisyyttä, että näin olisi voinut käydä useamminkin varsinkin alkoholin nauttimisen yhteydessä.

Kaikkiaan mies tuomittiin 11 rikoksesta: hän esimerkiksi ajoi poliisia pakoon noin 1,6 promillen humalassa Karstulassa 120 km/h:n vauhtia viidenkympin alueella marraskuussa 2017 ollessaan ehdonalaisessa.

Tuomioksi tuli 11 kuukautta ja 15 päivää ehdotonta vankeutta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .