Mies pääsi lomalle vankilasta – Raiskasi naisystävänsä tyttären

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut Kyösti Allan Isbergin kahdeksi vuodeksi vankilaan raiskauksesta. Rikos tapahtui vuoden 2014 kesäkuussa, kun Isberg oli lomilla vankilasta.

Tapahtuma-aikaan mies seurusteli uhrin äidin kanssa. Kolmikon oli tarkoitus juhlia yhdessä tyttären syntymäpäiviä, mutta äiti ei päässytkään lomille vankilasta suunnitelmien mukaan. Tuomittu mies osallistui kuitenkin juhliin ja saapui illan jälkeen sovitusti naisystävänsä tyttären asunnolle.

Etukäteen oli sovittu, että mies viettäisi yön samassa sängyssä naisystävänsä noin 20-vuotiaan tyttären kanssa. Järjestelyyn ei liittynyt mitään seksuaalisia tarkoituksia.

Uhri oli äitinsä kertomuksen perusteella siinä uskossa, että 37-vuotias mies olisi hänen isänsä. Tämä tieto ei kuitenkaan pitänyt paikkaansa.

Kun nainen oli juuri nukahtamaisillaan, mies oli alkanut kosketella häntä sängyssä. Nainen vaati miestä lopettamaan mutta tämä ei totellut. Mies (yli 160 kiloa) oli huomattavasti naista (noin 70 kiloa) isompi, eikä nainen kyennyt puolustautumaan, kun mies kääntyi sängyssä hänen päälleen.

Mies oli tehnyt sängyssä naiselle seksuaalista väkivaltaa. Lisäksi hän oli repinyt naista hiuksista ja laittanut kätensä tämän suun eteen estääkseen avunhuudot.

Naisen onnistui lopulta paeta asunnosta porraskäytävään. Avunhuudot kuullut naapuri oli jo soittanut poliisille. Tekijä poistui paikalta ennen virkavallan saapumista. Uhri kertoi todistajana kuullulle naapurilleen, että raiskaaja oli hänen asunnossa yöpynyt isänsä.

Miehen kertoman mukaan nainen olisi itse lähennellyt häntä. Kun mies kertomuksensa mukaan oli keskeyttänyt tilanteen, nainen olisi keksinyt raiskaussyytöksen kostomielessä. Miehen mukaan nainen ei myöskään voinut olla siinä uskossa, että hän olisi tämän isä. Käräjäoikeus ei pitänyt miehen kertomusta uskottavana.

37-vuotias tuomittu on ilmoittanut tyytymättömyydestään koko tuomioon ja aikoo valittaa päätöksestä hovioikeuteen. Hänet on aiemmin tuomittu usean vuoden vankeusrangaistukseen muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta. Mies ei ole aiemmin syyllistynyt seksuaalirikoksiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .