Mies pahoinpiteli täysin tuntemattoman ilman mitään syytä ravintolassa Jämsässä – tuomittiin vankilaan ja 35000 euron korvauksiin

44-vuotiaalle tamperelaismiehelle pahoinpideltiin vakava päävamma ravintolassa Jämsässä elokuussa 2016. Pahoinpitelijä oli uhrille entuudestaan vieras 26-vuotias jämsäläismies, joka hyökkäsi uhrinsa kimppuun yllättäen ilman, että väkivaltaa olisi edeltänyt minkäänlaista riitatilannetta tai uhrin provosointia. Mies löi uhriaan nyrkillä kasvoihin siten, että tämä kaatui lattialle. Lattialla maatessaan mies sai vielä ainakin kolme nyrkiniskua lisää.

Uhri menetti tajuntansa ja sai moninaisia vammoja. Muun muassa nenäluu ja silmäkuopan pohja murtuivat, silmän liikuttajalihas vaurioitui virheasentoon ja hän sai vakavan vamman aivoihinsa. Osa vammoista vaati leikkaushoitoa.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi tekijän törkeästä pahoinpitelystä yhden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Korvauksia uhrille mies velvoitettiin maksamaan kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 25 000 euroa, loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 4 000 euroa sekä yli 1 000 euroa muita kuluja. Oikeudenkäyntikuluista maksettavaksi tuli runsaat 5 000 euroa. Lisäksi erikseen käsiteltäväksi tulevat myöhemmin pysyvästä viasta ja haitasta ja ansionmenetyksestä esitetyt korvausvaatimukset.

Tuomittu ei pitänyt tekoaan törkeänä pahoinpitelynä, koska ei voinut mieltää nyrkillä lyönnin aiheuttavan vakavia vammoja. Oikeus katsoi, etteivät vammat olleet laadultaan yllättäviä tai epätodennäköisiä seuraamuksia väkivallasta. Rangaistuksen mittaamisessa oikeus huomioi tuomitun pahoinpidelleen täysin tuntemattoman sivullisen ilman mitään syytä, rikoksen olleen hyvin vahingollinen ja vaarallinen ja sillä aiheutetun uhrille useita, osin vaikutuksiltaan pitkäaikaisia vammoja.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .