Mies pelotteli tyttöä – Repi vaatteista koulumatkalla

Aikuinen mies häiritsi 2.-luokkalaista tyttöä ja tarttui kiinni tämän vaatteisiin, kun tyttö oli matkalla koulusta kotiin Säynätsalossa tiistaina. Yksin liikkeellä ollut tyttö onnistui pääsemään irti, ja mies jatkoi matkaansa. Tapaus sattui Parviaisentiellä Taaplaajantien ja Laivarannantien välisellä suoralla tiistai-iltapäivänä noin kello 14–15.

Tyttö oli kävellen palaamassa kotiin koulun iltapäivätoiminnan jälkeen, kun Parviaisentiellä tuli tytön kertoman mukaan vastaan kaljupäinen mies, joka alkoi puhuttaa lasta. Tyttö ei vastannut, vaan jatkoi matkaansa kotinsa suuntaan. Mies tarttui tyttöä hupusta, ja lapsi rimpuili irti hänen otteestaan. Tytön onnistui päästä irti, kun hupusta irtosivat nepparit.

Mies jatkoi matkaansa, ja tyttö kävi hakemassa huppunsa tieltä ennen kuin jatkoi kotimatkaansa. Tytön kertoman mukaan miehen iäksi on arvioitu 25–45 vuotta.

Kotona tyttö kertoi häirinnästä vanhemmilleen, jotka ottivat saman tien yhteyttä kouluun. Säynätsalon päiväkoti-koulun johtaja Jukka Lehtonen tiedotti tapauksesta heti koulun oppilaiden vanhemmille Wilma-järjestelmän kautta. Koululla vielä iltapäivätoiminnassa olleiden lasten vanhempiin otettiin suora yhteys ja kerrottiin tapahtuneesta.

Lehtonen sopi oppilaan vanhempien kanssa, että nämä ovat yhteydessä poliisiin.

Tyttö toimi oikein

Jukka Lehtonen kertoo, että opettajat käsittelivät tapausta seuraavana päivänä luokissaan. Yhteistyö kotien kanssa on toiminut hyvin.

– Oli erittäin ilahduttavaa huomata, että lähes kaikkien oppilaiden kanssa oli puhuttu tästä jo kotona illalla. Wilma-tiedottaminen saavuttaa kodit tehokkaasti, Lehtonen kertoo.

Koulussa järjestetään turvataito-oppitunnit vuosittain.

– Nyt päästiin kertaamaan opittuja asioita, että näin voi todella käytännössä tapahtua, Lehtonen sanoo.

Hänen mukaansa tyttö toimi tapauksessa aivan oikein ja myös koulussa opetetulla tavalla.

Miehen motiiveista ei ole koululla tietoa, mutta Lehtonen pitää tapausta harvinaisena.

– Tämän tyyppistä tapausta ei ole ollut täällä vuosiin. Fyysinen tarttuminen varsinkin tekee tästä vakavan asian, hän pohtii.

Lehtosen mukaan poliisi partioi näkyvästi Säynätsalossa tapahtuneen jälkeen tiistaina.

Keskisuomalainen ei tavoittanut torstaina poliisia kommentoimaan tapausta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .