Mies piti nautoja lantaisina ja nälässä Kuhmoisissa – eläinsuojelurikoksesta sakkoja

Nautakarjansa hoidon ja ruokkimisen laiminlyönyt 71-vuotias mies on tuomittu eläinsuojelurikoksesta sakkoihin. Mies sai Keski-Suomen käräjäoikeudesta maksettavakseen 20 päiväsakosta 560 euroa.

Mies syyllistyi rikokseen 2015–2017 Kuhmoisissa, jossa hänellä oli 15 nautaeläintä.

Hän oli laiminlyönyt eläintenpitopaikan pitämisen puhtaana siten, että kaikilla eläimillä olisi ollut kuiva makuupaikka. Valtaosa eläimistä todettiin tarkastuksilla lantaisiksi ja osalla oli myös lantapanssaria. Eläimillä ei myöskään ollut riittävästi puhdasta vettä, eikä sopivaa ravintoa. Eläimet olivat laihoja ja nälkiintyneitä. Miehelle oli annettu 2014 lähtien useita eläinten hoitoon liittyviä määräyksiä, joita hän oli noudattanut vai osittain.

Mies kiisti rikoksen. Hänen mukaansa puhtaudessa ei ollut rikoksen tunnusmerkistön täyttämiä puutteita ja eläimet olivat hänen mielestään myös hyvin hoidettuja ja terveitä.

Oikeus huomioi ratkaisussaan, että mies syyllistyi rikokseen menettelemällä törkeän huolimattomasti, eikä asennoitumisensa eläimiin ollut välinpitämätöntä. Oikeuden mukaan kyse oli mitä ilmeisimmin siitä, että 16-vuotiaasta asti eläimiä hoitaneen miehen voimavarat olivat ehtyneet ikääntymisen myötä. Sittemmin eläimet on lopetettu, eikä mies jatka eläintenpitoa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .