Mies puukotti pesäpallomailalla huitonutta Puuppolassa – sai vankeutta

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi 30-vuotiaan miehen yhdeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Miehen puukottaminen oli hätävarjelun liioitteluna tehty törkeä pahoinpitely, katsoi Keski-Suomen käräjäoikeus. Lisäksi 30-vuotias mies syyllistyi veistä yleisellä paikalla hallussaan pitämällä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon. Rangaistukseksi määrättiin yksi vuosi ja kahdeksan kuukautta ehdotonta vankeutta. 63-vuotiaalle puukotuksen uhrille tuomittu velvoitettiin maksamaan 2 000 euron korvaus kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta. Korvattavaksi tulivat myös uhrin noin 1 500 euron oikeudenkäyntikulut.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta ensisijaisesti tapon yrityksestä. Mies sinänsä myönsi lyöneensä uhria veitsellä, mutta vetosi itsepuolustukseen ja hätävarjelun liioitteluun.

Teko tapahtui kesäkuun puolivälissä rivitalon pihalla Puuppolassa Koluntiellä, jossa molemmat osapuolet asuivat. Tuomittu kertoi menneensä kyselemään kyytiä kaupunkiin, kun 63-vuotias oli alkanut huitomaan häntä pesäpallomailalla. Tässä tilanteessa hän myönsi itseään puolustaakseen lyöneensä miestä veitsellä. Lyönti osui selkään vasemman munuaisen alueelle. Haava jäi pinnalliseksi, mutta verenvuoto oli runsasta.

Oikeuden mukaan hätävarjelutilanne oli käsillä, mutta puukottamisen sijaan tuomitulla olisi ollut mahdollisuus myös esimerkiksi poistua paikalta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .