Mies raiskasi 15-vuotiaan – sai kaksi vuotta ehdollista vankeutta

Oikeus määräsi tuomion ehdollisena ehdottoman vankeuden sijaan, sillä syytetty oli nuori rikoksentekijä ja hän on juuri perustamassa perhettä.

23-vuotias äänekoskelaismies on tuomittu törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, raiskauksesta ja useasta pahoinpitelystä kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen ja 90 päivän yhdyskuntapalveluun.

Lisäksi mies määrättiin maksamaan kolmelle asianomistajalle korvauksia kivuista ja henkisistä kärsimyksistä yhteensä 14 500 euroa ja oikeudenkäyntikuluja 7 300 euroa.

Teot tapahtuivat vuoden 2013 aikana Äänekoskella miehen ollessa 18–19-vuotias. Mies oli alkanut seurustella 14-vuotiaan tytön kanssa.

Tapasi 14-vuotiaan Facebookissa

Mies tapasi tytön Facebookissa. Keväällä 2013 mies kutsui tytön luokseen nukkumaan. Samana yönä he harrastivat seksiä ensimmäistä kertaa.

Mies oli tietoinen tytön iästä jo ensimmäisenä yönä. Suhde jatkui tuon jälkeen, ja myöhemmin tyttö kertoi rakastuneensa mieheen.

Mies tarjosi tytölle usein kannabista ja alkoholia. Tuomion näytön perusteella he harrastivat seksiä suhteen aikana kymmeniä kertoja.

Syksyllä 2013 mies oli asunnollaan tytön ja kaveriensa kanssa. Miehen ja tämän kaverien välille syntyi riitaa ja kaverit poistuivat asunnosta, jonka jälkeen mies syytti riidasta tyttöä ja alkoi pahoinpidellä tätä.

Poliisit saapuivat asunnolle ja veivät miehen putkaan.

Seuraavana päivänä mies palasi asunnolle ja raiskasi tytön. Hän pakotti tytön useista vastusteluista huolimatta anaaliyhdyntään. Tässä vaiheessa tyttö oli 15-vuotias.

Tapahtuman jälkeen tyttö tapasi miehen enää yhden kerran, jolloin mies pahoinpiteli tyttöä potkimalla ja kuristamalla. Tytön oli vaikea erota miehestä, sillä hän koki olevansa riippuvainen miehestä. Tytöllä ei kokemuksensa mukaan ollut muita henkilöitä elämässään.

Lisäksi mies sai tuomion kahden muun naisen pahoinpitelyistä.

Myönsi vain pahoinpitelyt

Mies myönsi syyllistyneensä pahoinpitelyihin, mutta kielsi syytteet törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksesta.

Hän vetosi siihen, että kyseessä oli seurustelusuhde asianomistajan kanssa ja väitti, ettei tiennyt tämän ikää heidän ensimmäisellä tapaamiskerrallaan. Raiskaukseen liittyen hän vetosi siihen, että hänen mukaansa teko tapahtui yhteisymmärryksessä.

Oikeus katsoi miehen syyllistyneen törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, sillä kyseessä ei aluksi ollut seurustelu- vaan seksisuhde. Ensimmäinen yhdyntä tapahtui, kun tyttö oli päihtynyt eikä tällä ollut muuta paikkaa, minne mennä.

Törkeäksi hyväksikäytön tekee oikeuden perusteella se, että suhteeseen liittyi väkivaltaa eikä se ollut osapuolten tasavertaisuuteen perustuva.

Oikeus katsoi miehen syyllistyneen raiskaukseen, sillä vaikka tapaukseen ei liittynyt voimakasta väkivaltaa, mies pakotti tytön yhdyntään ja mursi tämän tahdon. Oikeus katsoi miehen loukanneen vakavalla tavalla tytön seksuaalista itsemääräämisoikeutta.

Rangaistus määrättiin ehdolliseksi vankeudeksi ehdottoman sijaan, sillä mies oli rikosten tekohetkillä 19-vuotias eli nuori rikoksentekijä eikä hänellä ollut aiempaa rikosrekisteriä. Lisäksi ehdollista tuomiota puolsivat rikoksista kulunut aika ja se, että mies on tällä hetkellä perustamassa perhettä.

Kommentointi on suljettu

Uusimmat

Kotimaa

Tasan eivät käy onnenlahjat: 7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Vuonna 1992 toimittaja Juha Hirvaskero kiipesi illalla Puijon torniin ja teki siellä jotain, mitä kukaan ei ollut tehnyt kolmeenkymmeneen vuoteen

Pääsiäinen työllisti virkavaltaa tasaisesti – poliisi varoittaa yhdestä selkeästä kevään merkistä

Kevät otti loikan kohti kesää pääsiäisenä, mutta vielä lämpenee – katso lukijoiden kevätkuvia pääsiäisviikonlopusta

Teatteritiistaissa kunnioitetaan 130 näytelmän miestä

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.