Mies raiskasi naisen väkivaltaa käyttäen Jyväskylässä – sai ehdollista

24-vuotias mies on tuomittu 1,5 vuodeksi ehdolliseen vankeuteen raiskauksesta Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Uhrille tuomittu velvoitettiin maksamaan 3 000 euron kärsimyskorvaus sekä 1 000 euron korvaus traumaperäisen stressihäiriön aiheuttamasta muusta tilapäisestä haitasta. Lisäksi miehen maksettavaksi tulivat uhrin yli 2 800 euron oikeudenkäyntikulut.

Teko tapahtui naisen asunnolla Jyväskylässä kesäkuussa 2016. Miehen katsottiin syyllistyneen tekoon väkivaltaa käyttämällä. Hän oli tarttunut naista käsivarsista ja työntänyt kohti makuuhuonetta, lyönyt avokämmenellä kasvoille, kaatanut sängylle, riisunut housut ja suorittanut tekonsa samalla läpsien naista kasvoihin ja reisille. Nainen oli kertomansa mukaan käskenyt miestä lopettamaan ja yrittänyt työntää häntä pois päältään. Tuomittu kiisti rikoksen, sillä hänen mukaansa sukupuoliyhteys tapahtui yhteisymmärryksessä, hän oli ollut naisen asunnolla tämän kutsumana 2,5 tuntia, jonka jälkeen oli poistunut vastaanottokeskukseen.

Osapuolet olivat tutustuneet toisiinsa kuukautta aiemmin sosiaalisessa mediassa ja ryhtyneet intiimiin seurustelusuhteeseen, jonka vakavuudesta he olivat eri mieltä. Oikeuden mukaan oli riidatonta, että nainen oli halunnut suhteelta enemmän kuin oli kokenut saaneensa. Mies olikin sitä mieltä, että nainen oli suuttunut hänelle muun muassa siitä, ettei mies halunnut mainita Facebookissa heidän olevan parisuhteessa.

Oikeus totesi perimmiltään asiassa olevan kyse siitä, kumman kertomusta voidaan pitää luotettavana.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .