Mies riehui Karjaan keskustassa kirveen kanssa –  epäillään lyöneen 16-vuotiasta ja seuranneen naista

Mies riehui torstaina kirveen kanssa Karjaan keskustassa Uudellamaalla, kertoo poliisi.

Pari tuntia aiemmin, kello kuuden aikaan alkuillasta saman miehen epäillään lyöneen kirveen hamarapäällä 16-vuotiasta poikaa päähän Karjaan linja-autoasemalla. Poika sai muutaman sentin haavan, ja hänet toimitettiin ambulanssilla Raaseporin sairaalaan tarkastettavaksi. Lyönti osui pojan takaraivoon.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mats Sjöholmin mukaan ryhmä nuoria oli istunut linja-autoasemalla, kun mies lähestyi ja iski yhtä poikaa päähän.

–  En uskalla sanoa, onko keskusteltu siinä vai onko suoraan (lyöty). Se selviää, kun kuulustellaan poika.

Sjöholmin mukaan nuoret ovat ainakin tienneet, kuka mies on on, mutta kyseessä ei ollut mikään hyvä tuttu.

Saatiin kiinni kotoaan

Poliisi epäilee teoista paikkakuntalaista, noin 40-vuotiasta miestä. Mies ehti poistua paikalta, mutta parin tunnin päästä hätäkeskukseen tuli ilmoitus kirveen kanssa keskustassa riehumisesta. Ainakin yhden pankin, yhden ravintolan ja yhden apteekin ikkunat rikkoutuivat. Lisäksi poliisille on kerrottu, että mies olisi seurannut naista, joka oli liikkeellä puolisonsa kanssa.

–  Ei ole tietoa, onko jahdannut vai seurannut, Sjöholm kertoo.

Poliisi sai epäillyn kiinni tämän kotoa kerrostaloasunnosta. Poliisi käytti voimakeinoja asuntoon pääsemiseksi, ja miestä jouduttiin uhkaamaan voimakeinojen käyttämisellä. Kiinniotto sujui kuitenkin poliisin mukaan ilman voimakeinoja.

Poliisi luovutti miehen terveydenhoitoviranomaisten haltuun, jossa hän edelleen on. Mies on mahdollisesti ollut tapahtumien aikaan päihteiden vaikutuksen alaisena, poliisi kertoo.

Tekoja tutkitaan tässä vaiheessa törkeänä pahoinpitelynä, vahingontekoina sekä vaarallisen esineen hallussapitona.

----

Juttua on korjattu klo 15.17. Jutussa luki aiemmin virheellisesti, että mies on poliisin mukaan ollut päihteiden vaikutuksen alaisena. Poliisin mukaan tämä on kuitenkin mahdollista, ei varmaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.