Mies sai 9,5 vuotta vankeutta lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista

Hän sai tytöt näyttämään intiimejä ruumiinosiaan kameralle ja tekemään seksuaalisia tekoja tietokonekameran edessä. Lisäksi hän tapasi kuutta tyttöä ja oli heidän kanssaan sukupuoliyhteydessä useita kertoja.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 33-vuotiaan miehen lukuisista lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista 9 vuoden 6 kuukauden vankeuteen. Lisäksi tuomittu määrättiin maksamaan 28 uhrille yhteensä 98 400 euroa korvauksia.

Oikeuden mukaan mies lähestyi alle 16-vuotiaita tyttöjä netin keskustelupalstoilla esiintyen usein ikäistään huomattavasti nuorempana poikana. Hän sai tytöt näyttämään intiimejä ruumiinosiaan kameralle ja tekemään seksuaalisia tekoja tietokonekameran edessä. Lisäksi hän tapasi kuutta tyttöä ja oli heidän kanssaan sukupuoliyhteydessä useita kertoja.

Petri Joonas Ylönen sai tuomion törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, 29:stä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kolmesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kuudesta sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisrikoksesta ja 25:stä lasta esittävän sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan hallussapidosta. Kaksi syytteistä hylättiin.

Kokonaisuudessa oli yhteensä 38 asianomistajaa. Teot ajoittuvat noin kahdeksan vuoden ajalle vuosiin 2007–2015.

Ylöselle tehtiin mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli tekoaikaan syyntakeinen.

Tuomittu on ollut vangittuna huhtikuusta 2015 saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.