Mies suostutteli 12-vuotiaan tytön asuntoon ja käytti lasta seksuaalisesti hyväkseen Jyväskylässä

23-vuotias mies onnistui suostuttelemaan kaupungilla kohtaamansa 12-vuotiaan tytön matkaansa asuntoon Jyväskylässä viime vuoden tammikuussa. Asunnossa mies suuteli tyttöä ja kosketteli tämän rintoja paidan alta. Hän yritti myös suostutella tyttöä yhdyntään ja yritti saada tämän koskettelemaan miehen sukuelintä, mihin tyttö ei suostunut.

Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1993 syntyneen miehen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Henkisestä kärsimyksestä hänet määrättiin korvaamaan tytölle 3 500 euroa. Lisäksi maksettavaksi tuli runsaat 1 700 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Nuorta tyttöä ei kuultu oikeudessa henkilökohtaisesti, mutta oikeus tutustui videolle taltioituun kertomukseen. Tyttö kertoi tutustuneensa mieheen Jyväskylän keskustassa, jossa he olivat viettäneet aikaa ja menneet linja-autolla asunnolle.

Mies kiisti rikoksen ja edes olleensa tytön seurassa. Videotallenne kaupungilta kuitenkin osoitti tytön ja miehen liikkuneen yhdessä. Oikeus piti tytön kertomusta tapahtumista uskottavana.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .