Mies töhri vuokra-asunnon karmeaan kuntoon Jämsässä – määrättiin maksamaan isot korvaukset

Nelikymppinen mies sotki Jämsässä vuokra-asuntoa maalilla siinä määrin, että Keski-Suomen käräjäoikeus määräsi hänet maksamaan asunnon omistajalle noin 8 600 euron korvaukset. Asunto oli vuokrattu miehen naisystävälle, mutta myös mies asui siellä naisen mukaan melko säännöllisesti.

Kesällä 2017 mies töhri maalilla asunnon seiniä, lattioita, lavuaaria, ovea ja peilikaappia. Asunnon omistaja joutui teettämään kylpyhuoneremontin ja uusimaan muun muassa tapetit, matot ja ovia.

Sanoi maalanneensa huonekaluja

Esitutkinnassa mies kertoi töhryjen syyksi sen, että hän oli maalannut asunnossa huonekaluja. Naisystävän mukaan miehellä oli "jonkinlainen vimma maalata kaikenlaisia tavaroita", eikä tämä välittänyt suojata asuntoa maalilta millään tavalla.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta törkeästä vahingonteosta, mutta oikeus katsoi hänen syyllistyneen vain perusmuotoiseen vahingontekoon.

Mies määrättiin maksamaan myös reilut 650 euroa lukkojen sarjoituksesta, sillä hän ei ollut palauttanut asunnon avaimia vuokraisännälle vuokrasuhteen päätyttyä.

Pariskunta murtautui omakotitaloon

Mies ja nainen tuomittiin samassa yhteydessä omakotitalomurrosta ja muista rikoksista. He olivat samana kesänä murtautuneet jämsäläiseen taloon ja varastaneet tavaraa yli 3 000 euron edestä.

Vuonna 1973 syntynyt mies tuomittiin myös yhdeksästä muusta rikoksesta, kuten kellarikomeroon murtautumisesta, rottweiler-rotuisen koiran irrallaan pitämisestä ja mukiloinnista sekä poliisina esiintymisestä puhelimessa. Tuomioksi tuli viisi kuukautta ehdotonta vankeutta.

Vuonna 1986 syntynyt nainen sai yhteensä kahdeksasta rikoksesta 80 päivää ehdollista vankeutta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .