Mies tehtaili 37 rikosta neljässä ja puolessa kuukaudessa – sai vankilatuomion

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1982 syntyneen miehen seitsemäksi kuukaudeksi vankeuteen kaikkiaan 37:stä rikoksesta, joihin hän syyllistyi noin neljän ja puolen kuukauden aikana.

Rikostehtailu piti sisällään pääosin omaisuus- ja liikennerikoksia Jyväskylässä marraskuun 2017 ja maaliskuun 2018 välisenä aikana. Vakavimmaksi teoksi katsottiin moottorikulkuneuvon käyttövarkauden yritys, kun mies yritti tuntemattomaksi jääneen henkilön kanssa ottaa luvatta käyttöön henkilöauton. Auto vaurioitui merkittävästi laseistaan ja hallintalaitteistaan, ja mies määrättiin maksamaan korvauksia auton omistajalle yhteensä 910 euroa.

Tuomio sisälsi useita tekokokonaisuuksia, joihin kuului esimerkiksi rattijuopumuksia, kulkuneuvon kuljettamisia oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksia.

Tuomiota luettaessa huomioitiin miehelle aiemmin tuomitut rangaistukset vastaavista teoista. Hänet määrättiin ajokieltoon vuoden 2020 alkuun asti ja tuomittiin korvaamaan asianomistajille kaikkiaan reilut 1 700 euroa sekä maksamaan oikeudenkäynti- ja muita kuluja yhteensä vajaat 4 300 euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .