Mies tuhosi vuokraamansa mökit – poltti ja spraymaalasi tuhansien vahingot

22-vuotias mies tuomittiin ehdolliseen vankeuteen Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Mökkinsä vuokranneet jäivät ilman vuokrarahoja ja kärsivät mittavia omaisuusvahinkoja mökkiläisten tuhottua paikkoja ja varastettua omaisuutta. Jyväskyläläismies vuokrasi mökin yrityksensä nimissä Viitasaarelta juhannuksesta eteenpäin viikoksi 2016.

Vuokraaja erehtyi luovuttamaan mökin miehen käyttöön ennen sovitun 700 euron maksamista. Summa jäi sittemmin saamatta. Tämän lisäksi mökillä tehdyistä tuhoista aiheutui yli 7 000 euron vahingot, kun paikkoja oli tuhottu muun muassa polttamalla ja spraymaalilla maalaamalla. Irtainta omaisuutta oli myös varastettu.

Syyskuussa mies teki saman tempun vuokraamalla mökin kolmeksi päiväksi Pihtiputaalta. 200 euron vuokra jäi maksamatta ja vahingoitetusta ja anastetusta omaisuudesta aiheutui liki 3 000 euron kulut.

22-vuotias mies tuomittiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa 60 päivän ehdolliseen vankeuteen petoksesta, lievästä petoksesta ja varkaudesta. Hänet velvoitettiin korvaamaan aiheutetut vahingot, joiden lisäksi oikeudenkäyntikuluista maksettavaksi tuli yli 2 000 euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .