Mies tuomittiin väkivaltaisesta raiskauksesta vankilaan – pakotti yhdyntään ravintolaillan jälkeen jatkoilla

Toinen mies vapautui syytteestä, sillä riittävää näyttöä ei ollut, että tämä olisi raiskannut naisen heti kaverinsa jälkeen

Mies pakotti samoilla jatkoilla olleen naisen väkivalloin sukupuoliyhteyteen kanssaan. Helsingin hovioikeus tuomitsi 23-vuotiaan miehen raiskauksesta kahdeksi vuodeksi vankeuteen.

Rikos tapahtui viime keväänä Helsingissä. Oikeuden mukaan Yaser Riyad Hadi Al-Obaidi piti kättä naisen suulla, kuristi tätä, löi kasvoihin ainakin kerran ja raiskasi tämän. Mies ja nainen eivät tunteneet toisiaan ennalta.

Nainen tapasi oikeuden mukaan tuomitun ravintolassa, mistä he menivät tuomitun miespuolisen kaverin luokse. Naisen mukaan hänen puhelimensa akku oli loppunut ja hän päätti mennä miesten kanssa jatkoille ja jäädä asuntoon yöksi. Raiskaus tapahtui pian asuntoon tulemisen jälkeen.

Taksikuski soitti hätäkeskukseen naisen järkyttyneen olemuksen takia

Mies kiisti väkivallan. Hänen mukaansa yhdyntä tapahtui yhteisymmärryksessä ja molempien suostumuksella. Naisen saamista vammoista löytyi kuitenkin todisteita.

– Asianomistajan kasvoilla, kaulalla ja yläraajoissa havaitut vammat ja niistä esitetyt valokuvat huomioon ottaen hovioikeus katsoo, että vammat tukevat asianomistajan kertomusta kasvoihin kohdistuneesta lyömisestä, kaulalta kuristamisesta ja yläraajoista kiinnipitämisestä, tuomiossa todetaan.

Raiskauksesta todistaa oikeuden mukaan myös naisen hätäinen poistuminen asunnolta.

– Asianomistaja oli poistunut juosten asunnosta ja kaatunut tässä yhteydessä portaikossa. Tämänkaltainen nopea poistuminen asunnosta hovioikeuden arvion mukaan tukee asianomistajan kertomusta siitä, että hän on joutunut asunnossa raiskatuksi.

Nainen pääsi kotiinsa taksilla. Oikeuden mukaan taksikuski huomasi naisen hädän ja soitti hätäkeskukseen.

– Asianomistajaan kohdistunutta raiskausta tukee myös asianomistajan järkyttynyt olemus taksissa.

Myös naisen asunnolle tullut poliisi kertoi panneensa merkille naisen järkytyksen ja tämän turvonneen posken.

Al-Obaidi määrättiin maksamaan naiselle yhteensä 8 000 euroa kivusta, särystä ja kärsimyksestä.

Aiemmin raiskauksesta tuomittu toinen mies vapautettiin

Hovioikeus päätti Al-Obaidin kohdalla käräjäoikeuden tavoin. Sen sijaan hovi vapautti syytteistä miehen kaverin, jonka käräjäoikeus tuomitsi aiemmin myös naisen raiskauksesta ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeuden mukaan mies raiskasi naisen heti Al-Obaidin jälkeen, mutta hovioikeuden mukaan tästä ei ollut riittävää näyttöä.

Käräjäoikeus oli muun muassa aiemmin katsonut, että miehen käsissä olleet nirhaumat ovat voineet syntyä naisen vastaan taistelemisesta raiskauksen aikana. Hovioikeus piti johtopäätöstä liian pitkälle menevänä, sillä muita todisteita raiskauksesta ei ollut.

– Asianomistajan todentuntuinen ja vakuuttavakaan kertomus ei ole yksin riittävä näyttö syyksi lukevaan tuomioon, hovi totesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.