Mies uhkaili rautakaupan henkilökuntaa voimapihdeillä Tourulassa: "Olen hakannut isompiakin miehiä"

Voimapihdeillä rautakaupan myyjää Jyväskylässä uhannut 40-vuotias mies välttyi ryöstötuomiolta Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Mies otti voimapihdit viime vuoden huhtikuussa Tourulassa sijaitsevasta rautakaupasta ja kulki ne kädessään kassalinjan ohi. Tilanteen huomannut myyjä lähti seuraamaan miestä, tavoitti tämän parkkipaikalla ja pyysi myymälän omaisuutta takaisin. Mies kuitenkin kohotti voimapihdit ylös lyöntiasentoon, käski myyjää lopettamaan seuraamisen ja uhosi, että "on hakannut isompiakin miehiä".

Myyjä perääntyi ja otti yhteyttä esimieheensä. He lähtivät vielä yhdessä seuraamaan miestä ja tavoittivat hänet Minimanin parkkipaikalta. Tällä kertaa kaupan esimies pyysi voimapihtejä takaisin, mutta mies uhkasi lyödä myös häntä. Hetkeä myöhemmin poliisi otti varkaan kiinni.

Oikeudessa punnittiin sitä, täyttikö miehen toiminta syyttäjän vaatimusten mukaisesti ryöstön tunnusmerkistön. Oikeus katsoi, että myyjän ja esimiehen oli perusteltua olettaa varkaan voivan lyödä heitä. Mies ei kuitenkaan huitonut pihdeillä, käyttänyt väkivaltaa, eikä hyökännyt rautakaupan henkilökuntaa kohti. Oikeus piti olosuhteita parkkipaikalla sellaisina, että uhan kasvaessa myyjä ja esimies olisivat voineet poistua paikalta.

Mies tuomittiin ryöstön sijaan näpistyksestä ja laittomasta uhkauksesta, joista maksettavaa tuli yhteensä 560 euroa. Syyttäjä on ilmoittanut tyytymättömyytensä koko tuomiota kohtaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .