Mies uhkasi rynnäkkökiväärin kanssa Jyväskylän SOS-lapsikylää – tuomittiin sakkoihin

Viime vuoden toukokuussa Jyväskylän SOS-lapsikylään soittanut ja rynnäkkökiväärin kanssa paikalle ampumaan uhannut tulla mies on tuomittu sakkoihin laittomasta uhkauksesta. 36-vuotias mies sai Keski-Suomen käräjäoikeudesta rangaistuksekseen 25 päiväsakosta maksettavaa 425 euroa.

Mies soitti lastensuojelun palveluja tuottavan lapsikylän esimiehelle, uhkasi tulla aseen kanssa paikalle ja sanoi päättävänsä kuka saa elää ja kuolla. Puhelussa hän mainitsi nimeltä kylässä työskentelevän henkilön, jolle uhkasi kostaa, sanoi tekevänsä hänen elämästä helvettiä ja tietävänsä tällä olevan lapsia.

Oikeudessa mies ei kertomansa mukaan muistanut puhelua ja sillä perusteella kiisti syytteen. Oikeudessa kävi ilmi, että miehen tytärpuoli oli ollut sijoitettuna lapsikylään, jossa mies oli vieraillut ja ollut henkilökuntaan yhteydessä myös ennen uhkaussoittoa. Teon taustalla vaikuttivat ilmeisesti miehen tytärpuolensa äidiltä saamat virheelliset tiedot lapsikylän henkilöstön menettelyistä. Mies oli aiemminkin tullut lapsikylään ilman sovittua aikaa ja käyttäytynyt epäasiallisesti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .