Miespotilas karkasi vankimielisairaalasta

Poliisi kaipaa havaintoja Niuvanniemen oikeuspsykiatrisesta sairaalasta karanneesta potilaasta.

Sairaalassa potilaana oleva Benjamin Kivilohkare oli luvallisella kävelyllä vapaalla tiistaina, mutta hän jätti palaamatta sairaalaan. Poliisi on etsinyt miestä useista mahdollisista paikoista, joissa mies voisi vierailla, mutta häntä ei ole löydetty.

Poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan mies ei todennäköisesti ole enää Kuopiossa, vaan on mahdollisesti poistunut maasta Ruotsiin tai Norjaan.

Hänestä on siksi tehty kansainvälinen etsintäkuulutus.

Taitelijatyyppi, joka filosofoi

Potilas on määrätty Niuvanniemen sairaalaan tahdonvastaiseen hoitoon henkirikoksen vuoksi. Poliisin mukaan sairaala ei pidä häntä tällä hetkellä erityisen vaarallisena varsinkaan sivullisille.

Kadonnut mies on syntynyt vuonna 1946. Hän on 174 senttiä pitkä, 80 kiloa painava ja poliisin mukaan olemukseltaan taitelija-tyyppi.

Miehellä oli karatessaan beige takki ja suorat, mustat housut. Hänellä on siniset silmät, silmälasit, leikkausarpi kaulan oikealla puolella, viikset ja leukaparta.

Yksi miehen tunnusmerkki on, että hän pitää mielellään uskonnollisfilosofisia puheita ja voi alkaa myös saarnata, jos lähellä on kiinnostuneen oloisia kuulijoita.

Poliisin mukaan mies katosi sairaala-alueen läheltä tiistaina kello 15-16. Poliisi kertoi asiasta julkisuuteen perjantaina iltapäivällä.

Poliisi pyytää havaintoja tuntomerkkeihin sopivasta henkilöstä vihjenumeroon 050 3997890.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Niuvasta karannut mies jäi kiinni Tanskassa