Miestä puukottanut 27-vuotias sai yli neljän vuoden vankilatuomion tapon yrityksestä Äänekoskella

Tapon yrityksestä neljän vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen tuomittu äänekoskelaismies pysyy vangittuna. 27-vuotias Roope Markus Tapani Niiranen valitti Keski-Suomen käräjäoikeudesta kesäkuussa saamastaan tuomiosta Vaasan hovioikeuteen, ja kanteli vangittuna pitämisestään vaatien vapauttamistaan. Hovioikeus hylkäsi kantelun. Rikosasia tulee käsittelyyn myöhemmin.

Käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen tapon yritykseen iskemällä puukolla asunnossaan vieraillutta miestä maaliskuussa. Tuomittu oli käyttänyt amfetamiinia, josta tuli tuomio huumausaineen käyttörikoksesta. Myös aiempi ehdollinen tuomio pantiin täytäntöön.

Toisensa entuudestaan tunteneet miehet olivat kohdanneet paikallisessa ravintolassa, josta oli päädytty tuomitun asunnolle. Uhrin muistikuvat tapahtuneesta olivat heikot.

Puukotuksen kiistänyt tuomittu sen sijaan kertoi uhrin vaatineen häneltä rahaa ja lähestyneen häntä uhkaavasti, jolloin hän myönsi lyöneensä tätä nyrkillä. Tämän jälkeen mies oli poistunut asunnolta, eikä tuomitulla ollut kertomansa mukaan mitään tietoa tälle syntyneen pistohaavan syntymisestä.

Asunnolla ollut todistajana kuultu nainen sen sijaan kertoi, ettei rahan vaatimista tai muutakaan riitaa ollut, vaan tuomittu oli äkkiarvaamatta riehaantunut ja ryhtynyt vaatimaan uhrilta tälle aiemmin lainaamaansa 20 euroa. Kädessään hänellä oli ollut puukko ja hän oli myös uhannut tappamisella. Miehet olivat ottaneet yhteen, jonka jälkeen vieraat olivat poistuneet asunnolta. Nainen ei ollut nähnyt puukolla lyöntiä ja haava hartiaseudussa oli havaittu vasta kotona.

Oikeus sulki pois vaihtoehtoiset tapahtumienkulut siitä, että uhri olisi aiheuttanut vammansa itse tai että sen olisi aiheuttanut joku muu kuin tuomittu. Tuomiossa oikeus toteaa kiinnittäneensä huomiota myös siihen, että tuomittu oli alkoholin lisäksi käyttänyt huumeita, ja tiedossa on, että päihteiden vaikutuksen alaisena vakaviinkin seurauksiin johtavia tapahtumainkulkuja alkaa mitättömistä ja jopa selvittämättä jäävistä syistä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .