Miestä viilleltiin ja pahoinpideltiin toista päivää – pakeni parvekkeen kautta

Vuonna 1991 syntynyt laukaalaismies on tuomittu yhdeksi vuodeksi ja 9 kuukaudeksi vankeuteen kaikkiaan kahdeksasta rikoksesta Laukaassa. Hänet tuomittiin muun muassa törkeästä pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta.

Rikokset tapahtuivat Laukaassa huhtikuussa 2015. Tekohetkellä 24-vuotias mies sekä vuonna 1995 syntynyt laukaalaismies, 1996 syntynyt helsinkiläismies ja 1992 syntynyt jyväskyläläismies pahoinpitelivät uhriksi joutunutta miestä lyömällä ja potkimalla sekä viiltämällä kirjaimia tämän kehoon. Vapaudenriisto jatkui seuraavaan päivään, kun uhria ei päästetty poistumaan asunnosta, jossa pahoinpitely tapahtui.

Seurueeseen liittyivät 1996 syntynyt jyväskyläläismies ja 1994 syntynyt muuramelaismies, jotka jatkoivat uhrin pahoinpitelyä heidän siirryttyä toiseen asuntoon. Miehet muun muassa löivät häntä ja leikkasivat tämän hiuksia ilman suostumusta.

Uhrin vapautta rajoitettiin yöstä ainakin seuraavaan iltapäivään asti. Uhri pääsi lopulta pakenemaan asunnon parvekkeen kautta.

Vuonna 1991 syntynyt laukaalaismies tuomittiin lisäksi pahoinpitelystä muutama päivä aiemmin. Tällöin hän oli ampunut samaa uhria kuulapyssyllä aiheuttaen ruhjeita.

Käsiteltävänä Keski-Suomen käräjäoikeudessa oli kaikkiaan 11 rikosta. Vastaajat pääosin kiistivät törkeän pahoinpitelyn ja vapaudenriiston. Käräjäoikeus määräsi uhrille maksettavaksi korvauksia yli 6 000 euroa.

Käsiteltävänä Keski-Suomen käräjäoikeudessa oli kaikkiaan 11 rikosta. Nuorempi laukaalaismies tuomittiin yhdeksi vuodeksi ja 6 kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen sekä valvontaan ja helsinkiläismies 9 kuukaudeksi ja 15 päiväksi ehdolliseen vankeuteen sekä valvontaan. Vanhempi jyväskyläläismies sai aiempi tuomio huomioiden 9 kuukautta ehdotonta vankeutta.

Nuorempi jyväskyläläismies tuomittiin 3 kuukaudeksi ja 15 päiväksi vankeuteen sekä valvontaan ja muuramelaismies 50 päivää vankeutta muutettuna 47 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .