Miestenilta kokoaa maakunnan miehiä Karstulan kirkkoon

Karstulan kirkkoon odotetaan isoa miesjoukkoa perjantaina 7. syyskuuta perinteiseen maakunnalliseen miesteniltaan. Keski-Suomen luterilaisten seurakuntien järjestämä tapahtuma kokoaa miehiä puheiden ja musiikin pariin jo 19. kerran.

Viime vuosina tilaisuuteen on osallistunut vuosittain noin tuhat miestä. Karstulassa illan otsikkona on Mies tuulisella paikalla.

– Me lähes kaikki olemme ainakin jossakin vaiheessa elämäämme tuulisella paikalla. On niitä, jotka ovat julkisesti työnsä tai asemansa takia hyvinkin tuulisella paikalla, mutta toisaalta kipeiden ja kovien elämäntilanteiden ja kohtaloiden myötä kuka tahansa hiljaisessa arjessaan voi olla tosi kovilla, Karstulan kirkkoherra ja miestenillan juontaja Seppo Tiainen kertoo.

Puhujavieraista sosiaali- ja terveyspolitiikan professori Juho Saari Tampereen yliopistosta tunnetaan muun muassa syrjäytymisen tutkijana. Hän toimi vastikään puheenjohtajana hallituksen asettamassa työryhmässä, joka selvitti keinoja eriarvoisuuden vähentämiseksi Suomessa.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun rehtori, opetusneuvos Jussi Halttunen on kotoisin Karstulasta. Hän on myös kirjoittanut useita kirjoja vanhoista karstulalaisista tarinoista.

Miesteniltojen kolmas eli viimeinen puheenvuoro on perinteisesti varattu piispalle. Tällä kertaa puhujana on Tampereen piispa Matti Repo.

Illan musiikista vastaavat kanttori Jouni Mäkisen johdolla Jukka Paananen, Jari Tuomikoski ja Olli Oikari. Yleisö pääsee myös laulamaan yhdessä. Tarjoilusta vastaavat sotilaskotisisaret.

Jo Keski-Suomen ensimmäinen miestenilta Äänekosken Hietamalla sai aikanaan maakunnan miehet liikkeelle. Sen jälkeen on kokoonnuttu isolla joukolla muun muassa Peurungan entisessä kupolihallissa ja Hippoksella.

Puhujina on vuosien varrella ollut useita valtakunnallisesti tunnettuja miehiä muun muassa urheilun ja liike-elämän aloilta.

Viime vuosina miestenilta on järjestetty vuorotellen eri seurakunnissa. Viime syksynä Saarijärven kirkossa osallistujia oli yli 900.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .