Mietitkö avioeroa? – Apua ristiriitoihin voi saada pian myös palvelusetelillä Jyväskylässä

Jyväskyläläiset pikkulapsiperheet voivat saada pian perheasioiden sovittelua palvelusetelillä. Palveluseteli on vaihtoehto Jyväskylän kaupungin itse tuottamalle tai ostamalle palvelulle.

Perusturvalautakunta hyväksyi uudeksi myönnettäväksi palvelusetelituotteeksi perheasioidensovittelun. Perheasiainsovittelua tarjotaan perheille, joilla on alaikäisiä lapsia. Palveluseteleitä myönnetään Jyväskylässä viimeistään ensi syksynä.

Uutta palvelua voidaan tarjota tilanteessa, jossa perheet miettivät avio- ja avoeroa, tekevät erojärjestelyjä tai kun lasta koskevat sopimukset tai päätökset eivät toimi. Sovittelun tavoitteena on auttaa puolisoita selkiyttämään tilannetta ja löytämään lapsen kannalta hyviä ratkaisuja.

Palveluseteli voidaan myöntää palveluarvioinnin perusteella viranhaltijapäätöksellä jyväskyläläisille lapsiperheille. Perheasiainsovittelun palvelusetelin arvo on 97,50 euroa (90 minuuttia). Asiakkaalle palvelu on maksutonta.

Perheasiainsovittelua toteuttavalta henkilöltä edellytetään psykologin tai sosiaalityöntekijän tai muuta soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa. Lisäksi sovittelijana toimivalla henkilöllä tulee olla riittävä kokemus sovittelijana toimimisesta ja aluehallintoviraston lupa sovittelijana toimimiseen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .