Mietityttääkö jokin luontoon liittyvä kysymys? Vastauksia tarjolla tiistaina perinteisessä luontoillassa

Konneveden tutkimusasemalla pidetään Luontoilta jo 11. kerran tiistaina 4. heinäkuuta.

Miten kolea alkukesä vaikuttaa kasveihin ja eläimiin? Mistä tietää, onko emo hylännyt poikaset? Onko leppäkerttu tuhohyönteinen?

Vastauksia erilaisiin luontoon liittyviin kysymyksiin on tarjolla Konneveden tutkimusaseman perinteisessä piolookisen luontoillassa tiistaina 4.7. kello 18 alkaen. Piolookisen luontoilta järjestetään 11. kerran Konneveden tutkimusasemalla.

Vuoden 2014 luontoillassa kysyttiin muun muassa miten tulisi reagoida, jos omalla pihamaalla käyskentelevä harakka yhtäkkiä alkaisi puhua tai kuusenlatvasta kuuluisi ambulanssin ääni.

Lisäksi erästä iltaan osallistunutta ihmetytti, miksi hänen kotirantansa lammen vesi oli muuttunut yhdessä yössä paksuksi ja vihreäksi. Vastaukseksi arveltiin sini- tai viherlevää.

Konneveden tutkimusaseman johtaja Hannu Ylönen odottaakin kiinnostuneena, millaisia kysymyksiä tällä kertaa on luvassa.

– Olosuhteet luonnossa vaihtelevat vuosittain, joten sekä kysymykset että vastaukset muuttuvat, kertoo Ylönen yliopiston tiedotteessa.

Asiantuntijat vastaavat

Luontoillassa kysymyksiin ja havaintoihin ympäröivästä luonnosta vastaavat Jyväskylän yliopiston tutkijat ja asiantuntijat: Minna-Maarit Kytöviita (kasvit), Jari Haimi (selkärangattomat eläimet ja maaperä), Harri Högmander (linnut), Heikki Helle (linnut ja nisäkkäät), Timo Marjomäki (kalat) ja Marko Haapakoski (nisäkkäät). Illan juontaa tutkimusaseman johtaja, professori Hannu Ylönen.

Myös Konneveden tutkimusaseman ja 4H -yhdistyksen Suuren linnunpönttökisan voittajat julkistetaan Luontoillassa.

Konneveden tutkimusasema kannustaa myös lapsia luonnon pariin. Taikuri ”Jokeri Pokeri Box” Simo Aalto esiintyy asemalla 4.7. kello 16 alkaen. Tilaisuus on avoin ja maksuton sekä suomenkielinen.

Yleisökysymyksiä voi lähettää etukäteen sähköpostilla luontoilta@jyu.fi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .