Mikkelissä tapettu mies ja veriteosta epäilty molemmat ulkomaalaisia opiskelijoita

Poliisin mukaan tapahtumien kulku on selvillä mutta motiivi ei.

Mikkelin keskiviikkoinen henkirikos tapahtui opiskelija-asuntolassa, ja sekä tapettu mies että henkirikoksesta epäilty ovat ulkomaalaisia opiskelijoita, poliisi kertoi torstaina.

Veriteko tapahtui Mikkelin Raviradantiellä sijaitsevassa asunnossa keskiviikkoiltana. Poliisi epäilee, että 20-vuotias mies surmasi toisen miehen teräaseella.

Poliisin mukaan tapahtumat olivat alkaneet sisällä asunnossa ja päättyneet luhtitalon ulkokäytävään, mistä uhri löydettiin kuolleena. Epäilty otettiin kiinni tekopaikalta, ja häntä vaaditaan perjantaina vangittavaksi Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Poliisin mukaan tapahtumien kulku on pääpiirteittäin selvillä, mutta teon motiivi ei.

– Rikosta tutkitaan tässä vaiheessa murhana. Rikosnimike on valikoitunut rikoksen tekotavan perusteella, poliisi kertoi.

Veriteon aikaan asunnossa oli myös kolmas henkilö, jota poliisi kuulusteli mutta jota ei epäillä rikoksesta.

Opiskelijoille tarjotaan kriisiapua

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) tiedotti torstaina, että uhri ja rikoksesta epäilty olivat ilmeisesti koulun tutkinto-opiskelijoita. Poliisi ei vahvistanut tietoa.

Xamkin rehtorin Heikki Saastamoisen tietojen mukaan uhri oli kolmannen vuoden opiskelija ja kotoisin Vietnamista. Epäillyn taustoista hänellä ei ollut tietoa.

– Valitettavasti kerrottavaa ei ole paljon, ja nämäkin tiedot ovat olettamuksia. Halusimme kuitenkin tiedottaa, koska Mikkelissä on muitakin oppilaitoksia ja Raviradantiellä asuu myös toisen asteen opiskelijoita, Saastamoinen kertoi.

Xamkin kampuksilla opiskelee noin 600 ulkomaalaista tutkinto-opiskelijaa, joista vietnamilaiset ovat toiseksi suurin ryhmä venäläisten jälkeen.

– Olemme järjestäneet heille muun muassa tukiperheet ja harrasteryhmiä, jotta kenenkään ei tarvitsisi jäädä yksin opiskelijakämppäänsä. Mutta eihän näillä millään tällaisia yksittäistapauksia pystytä estämään, Saastamoinen pohti.

Xamk tarjoaa opiskelijoille ja henkilökunnalle kriisiapua. Perjantaina kampuksilla järjestetään suruliputus ja Mikkelin kampuksella hiljainen hetki.