Mikko Alatalo jättää eduskunnan 16 vuoden jälkeen – luopumassa muitakin keskustan konkareita

Keskustan kansanedustaja Mikko Alatalo ei asetu ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa.

Pirkanmaan vaalipiiristä eduskuntaan valittu Alatalo, 67, on ollut kansanedustajana vuodesta 2003.

Alatalo sanoo tiedotteessaan, että kuluneet vajaat 16 vuotta eduskunnassa ovat olleet haastavaa, mutta samalla hienoa aikaa.

–  Pirkanmaalla monet henkilöt ovat vedonneet minuun, että lähtisin vielä ehdolle eduskuntavaaleihin. Olen kuitenkin tehnyt päätöksen henkilökohtaisista syistä, Alatalo kirjoittaa.

Vaikka politiikka on muuttunut monien mielestä lyhytjännitteiseksi ja poleemiseksi, Alatalon mukaan se ei ole syy hänen poisjääntiinsä vaaleista.

–  Totta kai median muutos ja some ovat kärjistäneet retoriikkaa, mutta kyllä minä olen sen kestänyt. (...) En ole ollut hillotolpalla, mutta en myöskään virtsatolppana, Alatalo kirjoittaa.

Alun perin muusikkona tunnetuksi tullut Alatalo kertoo jatkavansa Tampereen kaupunginvaltuustossa kuluvan toimikauden loppuun.

Keskustan kansanedustajista myös Timo Kalli, Niilo Keränen, Seppo Kääriäinen, Kauko Juhantalo, Mauri Pekkarinen, Markku Rossi ja Tapani Tölli ovat äskettäin kertoneet jättävänsä eduskunnan ensi keväänä.

Alatalo sai vuoden 2015 eduskuntavaaleissa vajaat 6  800 ääntä ollen keskustan suosituin ehdokas Pirkanmaan vaalipiirissä. Kaikista Pirkanmaan ehdokkaista Alatalo sai kuudenneksi eniten ääniä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.