Miljoonia Sunny Car Centerin euroja katosi ulkomaille – Ritaluoma kertoo toimineensa oikein

Ritaluoman vastauksen mukaan yhtiölle ei ole edes aiheutunut vahinkoa.

Kaiken kaikkiaan Sunny Car Centerin varoja siirrettiin julkisselvittäjän mukaan ylivelkaisesta yhtiöstä ulkomaille yli kuusi miljoonaa euroa. Leijonanosa epäselvistä maksutapahtumista tehtiin vuonna 2013. Sunny Car Centerin konkurssipesää hoitava julkisselvittäjä ja asianajaja Jorma Tuomaala kertoo, että ei voi ymmärtää, miten näin voi päästä käymään, mikäli toimittaisiin osakeyhtiölain edellyttämällä huolellisuudella.

– Kuusi miljoonaa häviää, eikä kukaan kysele edes perään, Tuomaala ihmetteli oikeudenkäynnissä.

– Tässä on kyse siitä, että toisen ihmisen asioita ja varoja pitää hoitaa huolellisesti. Laittaisiko huolellinen mies tuollaisen summan maailmalle menemään, Tuomaala kysyi.

Hankkeen veturina toiminut liikemies Markku Ritaluoma on mielestään toiminut riittävän huolellisesti ja vaatii kanteen hylkäämistä.

– Ritaluoma menetti kaiken varallisuutensa. Ei kukaan ryhdy sellaiseen tahallaan – varojen hukkaaminen on vahingoittanut häntä itseään, Ritaluoman asianajaja Tuula Ylinen sanoi oikeudessa.

Kertomansa mukaan Yhdysvalloissa oleskeleva Ritaluoma osallistui torstaiseen istuntoon videoyhteyden välityksellä seuraajan roolissa.

Ritaluoma kertoo toimineensa huolellisesti

Maailmalle Ritaluoman mukaan kadonneissa rahoissa oli kyse muun muassa sijoittajaehdokkaille tai sellaisina esiintyneille maksetuista konsultti- ja vakuusmaksuista. Näiltä ei kuitenkaan tullut sijoituksia autokauppakeskukseen.

– Maksujen tarkoituksena ei ole ollut siirtää varoja velkojien ulottumattomiin. Varat, jotka on siirretty ulkomaille, eivät ole päätyneet vastaajille eli Ritaluomalle tai hänen lähipiirilleen. Ritaluoma on todella joutunut huijatuksi, Ylinen sanoi.

Kaikkiaan kansainvälisiä huijauksia on Ritaluoman mukaan ollut viisi.

Ritaluoman vastauksen mukaan yhtiölle ei ole edes aiheutunut vahinkoa, sillä ulkomaille huijareille maksetut miljoonat olivat sijoittajien eivätkä yhtiön rahaa. Tästä julkisselvittäjä Tuomaala on vahvasti eri mieltä.

Ritaluoma vaatii, että kanne hylätään tai että korvausvelvollisuutta joka tapauksessa sovitellaan.

– Oli lopulta kysymys hänen kunniastaan, hanke oli hänelle henki ja elämä. Ritaluoma antoi hankkeelle kasvot, hän halusi onnistua siinä ja sen eteen tehtiin paljon töitä, Ylinen kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.