Miljoonia Sunny Car Centerin euroja katosi ulkomaille – Ritaluoma kertoo toimineensa oikein

Ritaluoman vastauksen mukaan yhtiölle ei ole edes aiheutunut vahinkoa.

Kaiken kaikkiaan Sunny Car Centerin varoja siirrettiin julkisselvittäjän mukaan ylivelkaisesta yhtiöstä ulkomaille yli kuusi miljoonaa euroa. Leijonanosa epäselvistä maksutapahtumista tehtiin vuonna 2013. Sunny Car Centerin konkurssipesää hoitava julkisselvittäjä ja asianajaja Jorma Tuomaala kertoo, että ei voi ymmärtää, miten näin voi päästä käymään, mikäli toimittaisiin osakeyhtiölain edellyttämällä huolellisuudella.

– Kuusi miljoonaa häviää, eikä kukaan kysele edes perään, Tuomaala ihmetteli oikeudenkäynnissä.

– Tässä on kyse siitä, että toisen ihmisen asioita ja varoja pitää hoitaa huolellisesti. Laittaisiko huolellinen mies tuollaisen summan maailmalle menemään, Tuomaala kysyi.

Hankkeen veturina toiminut liikemies Markku Ritaluoma on mielestään toiminut riittävän huolellisesti ja vaatii kanteen hylkäämistä.

– Ritaluoma menetti kaiken varallisuutensa. Ei kukaan ryhdy sellaiseen tahallaan – varojen hukkaaminen on vahingoittanut häntä itseään, Ritaluoman asianajaja Tuula Ylinen sanoi oikeudessa.

Kertomansa mukaan Yhdysvalloissa oleskeleva Ritaluoma osallistui torstaiseen istuntoon videoyhteyden välityksellä seuraajan roolissa.

Ritaluoma kertoo toimineensa huolellisesti

Maailmalle Ritaluoman mukaan kadonneissa rahoissa oli kyse muun muassa sijoittajaehdokkaille tai sellaisina esiintyneille maksetuista konsultti- ja vakuusmaksuista. Näiltä ei kuitenkaan tullut sijoituksia autokauppakeskukseen.

– Maksujen tarkoituksena ei ole ollut siirtää varoja velkojien ulottumattomiin. Varat, jotka on siirretty ulkomaille, eivät ole päätyneet vastaajille eli Ritaluomalle tai hänen lähipiirilleen. Ritaluoma on todella joutunut huijatuksi, Ylinen sanoi.

Kaikkiaan kansainvälisiä huijauksia on Ritaluoman mukaan ollut viisi.

Ritaluoman vastauksen mukaan yhtiölle ei ole edes aiheutunut vahinkoa, sillä ulkomaille huijareille maksetut miljoonat olivat sijoittajien eivätkä yhtiön rahaa. Tästä julkisselvittäjä Tuomaala on vahvasti eri mieltä.

Ritaluoma vaatii, että kanne hylätään tai että korvausvelvollisuutta joka tapauksessa sovitellaan.

– Oli lopulta kysymys hänen kunniastaan, hanke oli hänelle henki ja elämä. Ritaluoma antoi hankkeelle kasvot, hän halusi onnistua siinä ja sen eteen tehtiin paljon töitä, Ylinen kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yölintu-yhtyeen Matti Silmu tuomittiin törkeästä velallisen epärehellisyydestä ehdolliseen vankeuteen

Tutkija haastatteli nuoria naisia ja teki uuden havainnon Suomen syntyvyyskriisistä – nämä tekijät saavat lykkäämään lasten hankintaa

Sortumavaarassa oleva tamperelaistalo asetettiin käyttökieltoon: "Ei voida leikkiä ihmisillä" – katso hurja kuva

Laukaa kaavoitti tontteja Leppävedelle: ensimmäisessä vaiheessa myyntiin tulee 13 omakotitonttia

Korkeasaaren karhut kömpivät talvipesistään – koisivat vain kaksi kuukautta

Turkki pidätti jälleen poliiseja, sotilaita ja oikeuslaitoksen jäseniä

Syyttäjä vaatii miehelle ja naiselle vankeusrangaistusta lukuisten koirien, lampaiden ja hevosten kaltoinkohtelusta Konnevedellä – "Chihuahua Fanni laitettiin kuolemaan laatikkoon"

Neljä loukkaantui kolarissa Keravalla, yksi erittäin vakavasti – alaikäinen, rattijuopumuksesta epäilty kuljettaja pakeni paikalta

Syyttäjä vaatii miehelle ja naiselle vankeusrangaistusta lukuisten koirien, lampaiden ja hevosten kaltoinkohtelusta – "Chihuahua Fanni laitettiin kuolemaan laatikkoon"

Kaupunki asetti sortumavaarassa olevan tamperelaistalon käyttökieltoon

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.