Ministeri Berner: Finavian hallitus on päätösvaltainen huomenna

Lentokenttäyhtiö Finavian hallituksen erot kertovat yhtiön hallituksen erimielisyyksistä, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.). Hänen mukaansa erot kertovat, ketkä ovat olleet mitäkin mieltä.

Helsingin Sanomat kertoi, että Finavian hallituksessa istunut Pirkko Salminen on eronnut tehtävästään. Berner sanoo, ettei ole keskustellut Salmisen kanssa tai tiedä hänen eronsa syitä.

Syksyn aikana yhtiön hallituksesta on lähtenyt neljä jäsentä. Bernerin mukaan yhtiön hallitus on silti huomenna päätösvaltainen, kun sen on määrä päättää, haastaako yhtiö entisen johtonsa ja hallituksensa oikeuteen johdannaiskauppoihin liittyvässä kiistassa.

– Yhtiön hallitus päättää keskenään, kokeeko se olevansa toimintakykyinen. Meille ei ole tullut tietoa, etteikö hallitus olisi toimintakykyinen, Berner sanoo.

Hallituksen puheenjohtaja Riitta Tiuraniemi erosi tehtävästään kuun alussa vastalauseeksi Bernerin toiminnalle yhtiön ohjauksessa.

Uudeksi puheenjohtajaksi valittu eläkeyhtiö Ilmarisen entinen toimitusjohtaja Harri Sailas aloittaa tehtävässä helmikuun alussa.

– Hänen kanssaan katsomme, että varmaan joudumme aikaistamaan hallituksen täydentämistä, Berner sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Demarit vaativat Berneriltä selvitystä Finavia-jupakasta

HS: Taas yksi lähti Finavian hallituksesta

Uusimmat

Kotimaa

Noin 20 työntekijää on sairastunut Turun telakalla pneumokokkibakteerin aiheuttamaan keuhkokuumeeseen

Finnwatch: Teenpoimijan päiväpalkka voi olla alempi kuin kahvilassa nautittavan teekupillisen hinta

Poliisi epäilee: Alle kolmekymppinen mies raiskasi vanhuksen Oulussa

Liikuntapuiston ylipainehallista yksi tarjous

Lojuuko pyöräsi parkissa? Kannattaa käydä hakemassa talteen – Jyväskylä siivoaa hylätyt pyörät keskustan parkeista marraskuun alussa

Vinkki linnunruokapöntössä olleesta huumekätköstä johti poliisin "harvinaisen suuren" nettihuumekaupan jäljille – pääepäillyiltä löytyi rynnäkkökivääreitä ja käsikranaatteja

Keski-Suomen keskussairaalassa kuohuu – kymmenet ylilääkärit harkinneet irtisanoutumista: "Homma on täysin hukassa ja Novaan siirtymisestä on tulossa täydellinen katastrofi"

Kaksi 17-vuotiasta tyttöä kuoli ja yksi samanikäinen loukkaantui vakavasti henkilöauton ulosajossa Jalasjärvellä – kuljettajalla ajokortti

Yön uutiskooste: Hallitus korottaa kaivosyhtiöiden vakuusmaksuja, USA painostaa Turkkia lopettamaan hyökkäyksensä kurdeja vastaan, Suomi äänesti EU:sta 25 vuotta sitten

Yöhön venyneissä brexit-neuvotteluissa ei läpimurtoa – neuvotteluja jatketaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.