Ministeri Berner: Finavian hallitus on päätösvaltainen huomenna

Lentokenttäyhtiö Finavian hallituksen erot kertovat yhtiön hallituksen erimielisyyksistä, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.). Hänen mukaansa erot kertovat, ketkä ovat olleet mitäkin mieltä.

Helsingin Sanomat kertoi, että Finavian hallituksessa istunut Pirkko Salminen on eronnut tehtävästään. Berner sanoo, ettei ole keskustellut Salmisen kanssa tai tiedä hänen eronsa syitä.

Syksyn aikana yhtiön hallituksesta on lähtenyt neljä jäsentä. Bernerin mukaan yhtiön hallitus on silti huomenna päätösvaltainen, kun sen on määrä päättää, haastaako yhtiö entisen johtonsa ja hallituksensa oikeuteen johdannaiskauppoihin liittyvässä kiistassa.

– Yhtiön hallitus päättää keskenään, kokeeko se olevansa toimintakykyinen. Meille ei ole tullut tietoa, etteikö hallitus olisi toimintakykyinen, Berner sanoo.

Hallituksen puheenjohtaja Riitta Tiuraniemi erosi tehtävästään kuun alussa vastalauseeksi Bernerin toiminnalle yhtiön ohjauksessa.

Uudeksi puheenjohtajaksi valittu eläkeyhtiö Ilmarisen entinen toimitusjohtaja Harri Sailas aloittaa tehtävässä helmikuun alussa.

– Hänen kanssaan katsomme, että varmaan joudumme aikaistamaan hallituksen täydentämistä, Berner sanoo.

Demarit vaativat Berneriltä selvitystä Finavia-jupakasta

HS: Taas yksi lähti Finavian hallituksesta