Ministeri Grahn-Laasonen: Seksuaaliseen häirintään ei aina ole puututtu kouluissa

Viime kuukausien lehtijutut ja kouluterveyskyselyt kertovat, että suomalaisissa kouluissa tapahtuu seksuaalista häirintää, johon ei aina puututa, sanoo opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.).

– Mediassa viime kuukausina käsitellyt laajat häirintätapaukset ovat olleet syvästi järkyttäviä, ministeri sanoi Opetushallituksen järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

Viime vuoden kouluterveyskyselyssä taas selvisi, että esimerkiksi perusopetuksen 4.- ja 5. -luokkalaisista tytöistä ja pojista seitsemän prosenttia kertoi kokeneensa seksuaalista häirintää elämässään. Häirintäkokemukset yleistyvät iän karttuessa.

Opetushallitus on nyt julkaissut oppaan seksuaalisen häirinnän ennaltaehkäisemisestä ja siihen puuttumisesta. Peruskouluille, lukioille ja toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille tarkoitettu opas on laadittu ministerin toimeksiannosta.

Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö käynnistää keväällä oppimisyhteisöjen turvallisuuskulttuuria kehittävän toimenpideohjelman, jonka toteuttamiseen varataan viisi miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.