Ministeri Lintilä sai kaipaamansa Uganda-lisäselvityksen Patrian toimitusjohtajalta

Lintilä toivoo Patrian arvioivan menettelytapojen uskottavuutta talon sisällä.

Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk.) kertoo saaneensa puolustusteknologiaa valmistavalta Patrialta kaipaamansa tarkemman selvityksen Uganda-tapauksesta.

– Olen käynyt tänään aamupäivällä toimitusjohtajan kanssa keskustelun, jossa tarkennettiin tiettyjä asioita, Lintilä sanoo STT:lle.

Patria oli antanut suomalaiselle liikemiehelle luvan markkinoida yhtiön tuotteita Ugandassa. Noin 40-vuotias mies löytyi viime viikolla kuolleena hotellihuoneesta Ugandan pääkaupungissa Kampalassa.

Patrian johto sanoi jo aiemmin, että yhtiö teki virheen antaessaan miehelle luvan markkinoida tuotteita maassa. Mies oli saanut markkinointiluvan myyntipäälliköltä, jolla ei ollut riittäviä valtuuksia sellaisen antamiseen.

Lintilä sai jo aiemmin yhtiöltä selvityksen tapauksesta, mutta kertoi kaivanneensa tarkennuksia siihen. Lintilä sanoi keskustelleensa tänään toimitusjohtaja Olli Isotalon kanssa, oliko Patria käyttänyt miehen palveluja jo aiemmin ja jos oli, miten Patrian mielestä menettely oli sujunut.

– Sain vastauksen, että (palveluja) ei ole käytetty. Miehen kanssa oli tavattu ensimmäisen kerran vuonna 2016, jolloin hän itse otti aktiivisesti yhteyttä (Patriaan) ja oli halukas olemaan eri maissa tällaisissa esittelytehtävissä, Lintilä sanoo.

Lintilä korostaa edelleen tilanteen vakavuutta ja sanoo, että Patrian on arvioitava menettelytapojen uskottavuutta.

– Nousee myös esille talon sisäinen lainmukaisuusvalvonta, onko siihen panostettu tarpeeksi, kun tällaista pääsee tapahtumaan. Tämä on varmasti sellainen asia, joka siellä talon sisällä tulee arvioida, Lintilä sanoo.

 

Lintilä kommentoi vain Patriaan liittyviä asioita

 

Lintilä sanoo ottavansa Uganda-tapauksessa kantaa ainoastaan Patriaa koskeviin asioihin. Hän ei kommentoi esimerkiksi entisen viestintäministerin Suvi Lindénin Ugandan-matkaa.

– Olen käynyt hänen (Lindénin) kanssaan eilen pitkän keskustelun, ja hänellä ei ollut mitään Patria-kytkentää, Lintilä sanoo.

Lindén kommentoi tapausta lyhyesti eilen Facebook-päivityksessään. Lindénin mukaan suomalaismiehen kuolemantapauksen tutkinta kuuluu viranomaisille ja mahdollinen tiedottaminen on viranomaisten ja omaisten harkinnassa.

Lindén kertoi Facebookissa, että ei ollut Patrian asialla vaan tietoyhteiskunnan edistämistä koskevissa asioissa. Tietoyhteiskunnan edistäminen köyhissä maissa on Lindénin tehtäväkenttää YK:n laajakaistakomission erityislähettiläänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ugandan parlamentti huomioi suomalaismiehen kuoleman

Ex-ministeri Suvi Lindén: En ollut Ugandassa Patrian asialla

Suvi Lindén: Uganda-tapauksen tutkinta kuuluu viranomaisille

Patria joutuu vielä tarkentamaan ministerille Uganda-tapausta

Ugandassa kuollut suomalainen oli saanut luvan markkinoida Patrian tuotteita – Toimitusjohtaja Ylelle: Harkinta petti

Uusimmat

Kotimaa

Henkilöauto törmäsi pysäköidyn pakettiauton perään Jyväskylässä

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Fiilistele ja katso kuvat Kimolan kanavan neitsytpäivästä – jyväskyläläinen elämäntapaveneilijä Timo Mustalampi ajoi sulun läpi ensimmäisten joukossa

Klassikkoteosta ei jaeta enää koteihin – ilmoittautuminen Jyväskylän kansalaisopiston huippusuosituille syksyn kursseille alkaa pian, katso ohjeet

Suomessa kaksi uutta koronakuolemaa, kertoo THL

Äänestyksen hävinnyt ehdokas jätti valituksen – Keltinmäen aluekappalaisen valintaa käsittelee seuraavaksi hallinto-oikeus

Koulut alkavat Keski-Suomessa pääosin ensi viikon keskiviikkona – yhdessä kunnassa jo maanantaina

Pekka Katajan epäillyn murhayrityksen tutkinnanjohtaja vaihtui – ruoriin hyppää kuohuttavasta katoamistapauksesta tuttu mies

Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjähdystä tutkitaan Torniossa

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.