Ministeri Mäntylän petosepäily vanhentui – oikeus tyrmäsi jatkoaikavaatimuksen

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän (ps.) petosepäily on vanhentunut. Lapin käräjäoikeus hylkäsi syyttäjän hakemuksen syyteoikeuden jatkoajasta.

Mäntylää epäiltiin petoksesta oikeusavun haussa vuonna 2010. Hän kiisti rikoksen.

Syyttäjä voi kannella käräjäoikeuden ratkaisusta vanhenemisasiassa hovioikeuteen. Hän voi myös tehdä suoraan syyttämättäjättämispäätöksen sillä perusteella, että syyteoikeus on vanhentunut.

Syyttäjä Maija Aarto perusteli jatkohakemustaan sillä, että Mäntylän tapaus tuli esitutkintaan poikkeuksellisen myöhään. Käräjäoikeuden mielestä poliisilla oli kuitenkin tutkintapyynnön jälkeen riittävästi aikaa tehdä esitutkinta.

–?Syyteoikeuden vanhentumisajan jatkaminen on tarkoitettu hyvin poikkeukselliseksi menettelyksi, vanhentumisajan jatkamiselle ei ollut laillisia edellytyksiä, oikeus perusteli.

Lapin käräjäoikeuden mukaan poikkeukselliseen jatkoaikaan ei ollut syitä edes siksi, että vanhasta ja vähäisestä rikoksesta epäilty oli kansanedustaja ja ministeri.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ministeri Mäntylän petosepäilyn jatko ratkeaa aamulla

Uusimmat

Kotimaa

Yön uutiskooste: HS:n gallupin mukaan suomalaiset ennätystyytyväisiä hallitukseen, hyttyskesä alkaa pohjoisessa rytinällä

Raskaan sarjan käsidesin juojista työssäkäyviin jyväskyläläisiin perheenisiin ja -äiteihin: Kyllönmäen selviämisasemalla satoja asiakkaita ja yli tuhat käyntiä ensimmäisenä vuonna

MT: Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi – "Sanon, etten pyri enää mihinkään"

Miten käy vaatimuksille avohakkuiden kiellosta? Anne Kalmari kriittisenä kansalaisaloitteelle: "Luonnon kannalta se olisi negatiivinen asia"

HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla

Kesäkuun hellejakso sai hyttyset kuoriutumaan rytinällä – etenkin pohjoisessa inisee tulevina viikkoina

Suurin osa vanhemmista maksaa elatusavun ajallaan ja ongelmitta – elatussopimusten määräaikaisia muutoksia on tehty paljon koronatilanteen vuoksi

Porrastasanteelta vedetty sähköjohto paljasti kannabisviljelmän Espoossa – poliisi käytti etälamautinta pesäpallomailalla uhkailleeseen mieheen

Näillä numeroilla rysähti Loton päävoitto – Kaikki isot voitot samaan kaupunkiin

Puu kaatui Mersun päälle Jyväskylän Tuohimutkassa – katso kuva

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.