Ministeri Niinistö kriisinhallintaoperaatioista: Paineita on vähän joka suuntaan

Kansainväliset operaatiot eivät saa ministerin mukaan mennä kansallisen puolustuksen edelle.

Puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) mielestä Suomen pitää arvioida osallistumistaan kansainvälisiin kriisinhallintaoperaatioihin kansallisen turvallisuuden näkökulmasta.

Henkilöstön jaksaminen on Niinistön mukaan kovilla, koska puolustusvoimissa on tehty isoja leikkauksia, mutta toisaalta Suomi on joutunut panostamaan valmiuteensa Krimin valtauksen jälkeen.

– Ennen kuin aletaan ylimitoitetusti lisäämään johonkin operaatioon, pitää muistaa kansallinen puolustus, Niinistö sanoi STT:lle Brysselissä.

Hän ei halua mainita mitään operaatiota nimeltä, mutta sanoo, että "paineita on vähän joka suuntaan".

Harkinnassa on ainakin joukkojen kasvattaminen Afganistanin kriisinhallintaoperaatiossa kuten Yhdysvallat on pyytänyt. Suomi on lähettänyt operaatioon noin 30 sotilasta.

Irakissa Suomella on satakunta sotilasta. YK:n Unifil-operaatiossa Libanonissa Suomen kokonaisvahvuus on tällä hetkellä 340, mutta ensi vuoden alusta määrä on pienenemässä 200 sotilaaseen.

Itä-Ukrainan rauhanturvaoperaatio ei Niinistön mukaan ole toteutumassa aivan lähitulevaisuudessa.

Niinistö nosti kansallisen puolustuksen ensisijaisuuden esiin myös maanpuolustuskurssin avajaisissa maanantaina.

Hallitus valmistautuu parasta aikaa kevään kehysriiheen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Väitös: Tietokonepelaaminen muovaa identiteettiä, jopa tiedostamattomasti – "Epäonnistuminen, uudelleen yrittäminen ja toiminnan improvisointi korostuvat"

Musiikki tekee hyvää ja tarjoaa työmahdollisuuksia kehitysvammaisille

Äänekoskella kiinni otettu mies vangittiin tapon yrityksestä

Saarijärven kaupungin verkkosivuille pelmahti aikuisviihdemainoksia

Vartiointiliikkeen omistaja varasti vartioimistaan kaupoista liki 30  000 euron edestä rahaa ja tavaraa, lavasti murron omaan kotiinsa ja vei mökeiltä mönkijöitä

Sotaveteraani tunsi kiitollisuutta omaa sukupolveaan kohtaan, kun sai nähdä miten hyvä itsenäisyyden säilyttäneestä Suomesta tuli

Posti ei ole saanut uusia yhteydenottoja tietosuojaongelmien vuoksi

Jyväskyläläisnainen järkyttyi häikäilemättömästä varkaudesta keskellä kirkasta päivää – "Onneksi siinä oli ulkopuolisia, jotka soittivat hätänumeroon"

Unkarista tuotiin Helsinkiin lähes puoli miljoonaa Rivotril-pilleriä auton rakenteisiin piilotettuna, neljä tuomittiin vuosiksi vankilaan

KORJAUS: Pitkän linjan ammattirikollinen tuoreen kirjan mukaan: Ehdotin syyttäjän ampumista rynnäkkökiväärillä aamutelevision suoraan lähetykseen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.