Ministeri Orpo: Nordean pääkonttorin muutto Suomeen on kansantaloudelle merkittävä päätös

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) pitää Nordean pääkonttorin muuttoa Suomeen kansantaloudelle merkittävänä päätöksenä. Konkreettisesti muutto tuo Suomeen jonkin verran työpaikkoja.

– Mutta ennen kaikkea tämä on myös henkistä. Tämä kertoo siitä, että Suomessa on vakaa toimintaympäristö isolle kansainväliselle talolle. Ja tämä toivottavasti kannustaa myös muita miettimään, voisiko Suomi olla finanssisektorilla hyvä sijoituspaikka, Orpo sanoi STT:lle.

Suomen pankkisektorin koko kasvaa Nordean muuton myötä merkittävästi, ja myös riskien kokoluokka on uudenlainen. Orpon mukaan kansalaisen ei silti tarvitse murehtia riskipuolesta, sillä Suomen jäsenyys EU:n pankkiunionissa antaa hyvät välineet hoitaa mahdollisia kriisejä. Suuret pankit eivät ole enää yksin valtioiden ja niiden kansalaisten vastuulla, vaan päävastuu mahdollisista tappioista on yksityisillä sijoittajilla.

– Eli me olemme erottaneet pankkien ja veronmaksajien kohtalonyhteyden, se on se oleellisin asia. Ja siksi ei ole syytä olla huolissaan.

Orpon mukaan on hyvä, että pankkiunionia viedään edelleen pidemmälle, sillä se tuo vielä parempaa turvaa ja suojaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.