Ministeri Risikko: Ei syytä paniikkiin

Sikainfluenssaepidemian vuoksi ei ole syytä paniikkiin, rauhoittelee peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.). Hän korostaa kuitenkin, että lasten sairastumisen kanssa on syytä olla erityisen herkkä ja hakeutua lääkäriin saamaan hoitoa.

Risikko ei halua arvioida terveydenhuollon toimintaa tapauksessa, joka päättyi nuoren tytön kuolemaan. Hän sanoo, ettei tunne asian yksityiskohtia.

Risikon mukaan sikainfluenssan vuoksi sairaalahoidossa arvioidaan olevan potilaita tällä hetkellä vajaat sata ja tehohoidossa alle kymmenen.

Risikko sanoo, että kunnissa on varauduttu siihen, että kiireettömiä leikkauksia ja hoitoja siirretään, jos sairaaloissa tarvitaan tilaa sikainfluenssapotilaille.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan Suomessa on varmistettu kaikkiaan noin 1 200 sikainfluenssatartuntaa. Todellinen sairastuneiden määrä on moninkertainen, sillä laboratoriokoe otetaan vain murto-osassa tapauksista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tuhatpäinen yleisö todisti 1941 saksalaissotilaiden hautajaisia Jyväskylässä: 1950–60-luvulla haudat yllättäen hävisivät – onko sinulla tietoja vainajien siirroista?

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.