Ministeri Tiilikainen: Kahden ministeriön pesti sujunut, vaikka työläs onkin

Tiilikaisen mukaan häntä on auttanut paljon se, että hän tunsi jo entuudestaan alan ihmisiä.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) katsoo, että hänen työnsä kahden ministeriön pestillä on sujunut, vaikka yhdistelmäsalkku työteliäs onkin.

STT:n puhelimitse Etelä-Koreasta tavoittaman Tiilikaisen mukaan häntä on auttanut paljon se, että hän tunsi jo entuudestaan alan ihmisiä.

Tiilikainen ei halua kommentoida, olisiko hän enemmän kiinnostunut maataloudesta vai ympäristöasioista, jos yhdistelmäsalkun toinen puolikas olisi jäämässä häneltä pois.

– Minä en ole se ihminen, joka siitä päättää. Mutta sen voi sanoa, että ministerinsalkkuihin ei pidä rakastua. Ministerien tehtävät ovat aina määräaikaisia.

Tiilikainen myöntää, että sekä ympäristö- että maatalouspuolella on EU-kokouksia paljon.

– Mielestäni kohtuullisen hyvin olen silti ne klaarannut.

Ministeri myös korostaa, että hän pitää yhdistelmäsalkkunsa toimenkuvaa hyvin palkitsevana.

Tiilikainen esimerkiksi pitää läpimurtona sitä, että ennen Etelä-Koreaan saapumista hänen delegaationsa sai neuvoteltua siipikarjanlihan vientiluvan Japaniin.

– Japani on kotieläintuotteiden viennissä kaikkein vaikein, tiukimmin säädelty markkina. Vientilupa oli osoitus siitä, että Suomessa on tehty asioita oikein.

Taustalla Soinin päätös

Hallituksen mahdolliset ministerisalkkujen vaihdokset nousivat esille sen jälkeen, kun perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ilmoitti, että hän ei hae jatkokaudelle puolueen puheenjohtajana, mutta haluaa kuitenkin jatkaa ulkoministerinä.

Perussuomalaiset valitsee uuden puheenjohtajan kesäkuussa.

Eräiden ministerien kovasta työtaakasta on puhuttu jo pitkään.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on sanonut, että on valmis lisäämään hallitukseen yhdestä kolmeen ministeriä.

Erityisen työläänä on pidetty oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin (ps.) tuplaministeriyttä. Lindström on myös itse julkisuudessa kertonut työtaakkansa olevan poikkeuksellisen suuren.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Henkilöauto törmäsi pysäköidyn pakettiauton perään Jyväskylässä

Koronaohjeita päivitettiin: Hengitystieoireiden kanssa ei jatkossa saa mennä kouluun tai päiväkotiin, ellei koronaa ole suljettu pois

Fiilistele ja katso kuvat Kimolan kanavan neitsytpäivästä – jyväskyläläinen elämäntapaveneilijä Timo Mustalampi ajoi sulun läpi ensimmäisten joukossa

Klassikkoteosta ei jaeta enää koteihin – ilmoittautuminen Jyväskylän kansalaisopiston huippusuosituille syksyn kursseille alkaa pian, katso ohjeet

Suomessa kaksi uutta koronakuolemaa, kertoo THL

Äänestyksen hävinnyt ehdokas jätti valituksen – Keltinmäen aluekappalaisen valintaa käsittelee seuraavaksi hallinto-oikeus

Koulut alkavat Keski-Suomessa pääosin ensi viikon keskiviikkona – yhdessä kunnassa jo maanantaina

Pekka Katajan epäillyn murhayrityksen tutkinnanjohtaja vaihtui – ruoriin hyppää kuohuttavasta katoamistapauksesta tuttu mies

Rajavartiolaitoksen vuokra-auton räjähdystä tutkitaan Torniossa

Syyttäjän mukaan United Brotherhoodin johtajaksi epäilty mies piti väkivallalla uhkaamalla huolta siitä, että ryhmä pysyy ruodussa: "Ihmiset selkeästi jopa pelkäävät häntä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.