Ministeri kehottaa rahattomia toimeentuloasiakkaita ottamaan yhteyttä kuntaan

Etuuspäätösten käsittely on ruuhkautunut Kelassa, jonne perustoimeentulotuen myöntäminen siirtyi kunnilta vuodenvaihteessa.

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) kehottaa perustoimeentulotukea Kelalta odottavia kääntymään kunnan puoleen, jos rahat ovat loppuneet. Kunnalta voi saada harkinnanvaraista toimeentulotukea.

Etuuspäätösten käsittely on ruuhkautunut Kelassa, jonne perustoimeentulotuen myöntäminen siirtyi kunnilta vuodenvaihteessa. Moni toimeentulotukiasiakas on siksi joutunut ongelmiin.

Rehula korostaa, että Kelan akuuteista ongelmista vastaa sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps.).

Rehulan mukaan ministeriö ei ole valmistelemassa koko toimeentulotuen siirtämistä Kelaan, kuten Kelan pääjohtaja Elli Aaltonen ehdottaa.

– Akuutti tilanne pitää hoitaa, mutta mitä mahdollisia muutoksia isossa kuvassa tarvitaan, se on pidemmän aikavälin tarkastelun paikka.

Kelan Aaltonen uudistaisi toimeentulotuen maksamista niin, että Kela vastaisi siitä kokonaan, uutisoi Savon Sanomat.  Asiakkaiden palvelu paranisi, kun Suomessa olisi yksi järjestelmä, jossa myös täydentävä toimeentulotuki olisi Kelalla, hän katsoo.