Ministerilista täydentyi – Tässä ovat perussuomalaisten ministerit

Ylen mukaan perussuomalaiset ovat valinneet puolustusministeriksi Jussi Niinistön, sosiaali- ja terveysministeriksi Hanna Mäntylän ja työ- ja oikeusministeriksi Jari Lindströmin.

Perussuomalaisille ja kokoomukselle tuli molemmille 4 salkkua. Aiemmni kerrottiin jo, että perussuomalaisten Timo Soinista tulee uuden hallituksen ulko- ja eurooppaministeri.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin mukaan äänestystä ei tarvittu, kun puolueen hallitus, valtuusto ja eduskuntaryhmä päättivät yhteiskokouksessaan lähteä mukaan hallitukseen.

Puhemies päätetään Soinin mukaan eduskuntaryhmän kokouksessa huomenna torstaina. Hän sanoo ottavansa sukupuolijaon huomioon siinä.

Kokoomus sai valtiovarainministerin (Alexander Stubb), opetus- ja kulttuuriministerin (Sanni Grahn-Laasonen), sisäministerin (Petteri Orpo) sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministerin (Lenita Toivakka) salkut.

Keskusta saa ministerimittelössä 6 salkkua: pääministerin, elinkeinoministerin, ympäristö- ja liikenneministerin, perhe- ja perusturvaministerin, maa- ja metsätalousministerin sekä kunta- ja uudistusministerin salkut. Keskusta kertoo ministerivalinnoista torstaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ministerivalinnat: Sipilä myönsi että salkkujaossa oli pettymyksiä keskustalle

Näin Stubb kuvaili kokoomuksen ministereitä – Tässä kokoomuksen lista

Salkkujako paransi mahdollisuuksia: Keski-Suomi saa uuden ministerin?

Yllätysveto: Timo Soinista tulee Suomen ulkoministeri – "Intohimon mukaan"