2,6 metriä korkeat presidenttitaulut katosivat kuin tuhka tuuleen – SK: "Siihen loppuvat kaikki jäljet"

Porilainen Jussi Riikonen etsii sosiaalisessa mediassa kadonneita presidenttitauluja, joiden jäljet johtivat Jyväskylään – ja jotka ovat sittemmin kadonneet kuin tuhka tuuleen.

Voisi luulla, etteivät taulut noin vain katoa, koska kustakin valtionpäämiehestä maalatulla taululla korkeutta on peräti 2,6 metriä. Toisin on.

Taulut ovat Riikosen isän Simo Riikosen maalaamia. Jussi Riikonen kertoo Facebookissa, että vuonna 1997 maalatut kymmenen taulua myytiin sittemmin Jyväskylään. Jyväskylästä taulut on mahdollisesti myyty eteenpäin – mutta tietoa minne, ei ole.

– Myin ne vuosia myöhemmin Jyväskylään, en enää edes muista kenelle. Kun jälkeenpäin soitin ostajien numeroon, he sanoivat, ettei niitä ole heillä enää. Siihen oikeastaan loppuvat kaikki jäljet, Riikonen kertoo Satakunnan Kansalle.

Riikonen etsii nyt tauluja Facebookissa, jotta ne saataisiin esille juhlanäyttelyyn. Facebookissa etsintäilmoitusta on jaettu liki 2 000 kertaa.

Satakunnan Kansa kertoo, että kyseessä on Simo Riikosen elämäntyönäyttely Emil Cedercretzin museossa Harjavallassa. Lehden mukaan presidenttitaulut ovat aiemmin olleet nähtävillä niin Finlandia-talossa kuin Turussa silloisella Elysée Arenalla.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .