Mitä Veikkaus tekee, jos Eurojackpot-voittajat eivät ilmoittaudu? – Maanantaina menee rikki yksi rajapyykki

Mikäli käy niin, että Eurojackpotissa 90 miljoonaa euroa voittanut porukka ei ilmoittaudu Veikkaukselle määräaikaan mennessä, voiko Veikkaus tehdä jotain henkilöiden tavoittamiseksi?

Mikäli käy niin, että Eurojackpotissa 90 miljoonaa euroa voittanut porukka ei ilmoittaudu Veikkaukselle määräaikaan mennessä, voiko Veikkaus tehdä jotain henkilöiden tavoittamiseksi?

Peli on pelattu Loimaan Prismassa, ja tarkka ostoaikakin on selvillä. Mikäli peli on maksettu pankkikortilla, jää pelaajan henkilöllisyydestä digitaalinen jälki. Prisman valvontakameroiden tallenteita katsomalla voisi ainakin teoriassa selvitä pelaajan kasvot.

Siitä huolimatta Veikkauksella ei ole mahdollisuutta tai työkaluja selvittää voittajien henkilöllisyyttä, kertoo Pipsa Öhman Veikkauksen tiedotuksesta.

Pelaajat ovat siis oman onnensa nojassa. Lottovoittajilla on vuosi aikaa ilmoittautua Veikkaukselle ja lunastaa voittonsa.

– Historiassa kun on käynyt niin, ettei lottovoittaja ole ilmoittautunut ja määräaika lähenee, olemme tiedottaneet median kautta, että tarkistakaa vielä lappunne, Öhman kertoo.

Tämänkaltaiset tapaukset eivät kuitenkaan ole yleisiä. Ne ovat vähentyneet edelleen, kun iso osa peleistä pelataan valmiiksi tunnistautuneena, esimerkiksi verkossa tai veikkauskortilla. Tällöin voittajien ei tarvi erikseen ilmoittautua.

Karenssi menee umpeen

Eurojackpotin päävoitto tuli Suomeen 9. helmikuuta. Pääpotti 90 miljoonaa euroa pelattiin Loimaan Prismassa.

Sen jälkeen koko valtakunta on odottanut, josko voittajat ilmoittautuisivat Veikkaukselle. Vieläkään heistä ei ole kuulunut mitään.

Yksi rajapyykki, jota Veikkauksella odotetaan, on ensi viikon maanantai, 5. maaliskuuta. Silloin voittohetkestä tulee kuluneeksi kolme viikkoa, ja karenssiaika menee umpeen. Maanantai on siis ensimmäinen päivä, kun voittajat voivat saada rahat tililleen.

– Jotkut haluavat odottaa siihen asti, että karenssi menee umpeen, koska voittajat eivät saisi rahoja muutenkaan ennen sitä. On se yksi sellainen rajapyykki, Öhman toteaa.

Vieläkään voittajilla ei ole kiire, sillä aikaa on.

– Ei täällä hirveän hädissään olla, mutta onhan tämä erikoista, että heistä ei ole vieläkään kuulunut.

Potin kohtalo kiinnostaa

Veikkauksellakin tiedetään, että pääpotin kohtalo kiinnostaa suomalaisia. Asiakaspalvelu on saanut jonkin verran uteluita siitä, onko voittaja jo selvillä.

Sellaista tapausta ei kuitenkaan ole vielä päässyt käymään, jossa joku onnenkalastelija olisi ilmoittautunut lottovoittajaksi, vaikkei todellisuudessa sellainen ole.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .