Mitä naisen täytyy tehdä päästäkseen verotilaston kärkeen?

Tiistaina julkaistujen verotilastojen kärjessä näkyy paljon enemmän miehiä kuin naisia.

Koko Suomen tilastoissa vasta 17. kovatuloisin on nainen.

Hän on Rafaela Seppälä, yksi mediakonserni Sanoman pääomistajista. Hänen tulonsa olivat 9,3 miljoonaa euroa, joista 9,2 miljoonaa oli pääomatuloja.

Seppälä on yksi Erkon suvun perijöistä, kuten moni muukin kovatuloinen nainen. Heidän tulonsa ovat pääasiassa pääomatuloja.

Toiseksi eniten naisista tienasi Elsa Fromond. Hän kuuluu Ehrnroothien sukuun ja on yksi Fiskarsin omistajista. Hänen kokonaistulonsa olivat 8,4 miljoonaa euroa. Kaikista suomalaisista hän tienasi 19. eniten.

Fromondien siskoksista myös Anna pääsi kovatuloisten listalle ollen 61. noin 4,2 miljoonan kokonaistuloillaan.

Kolmanneksi eniten naisista tienannut Majlen Fazer, makeisyhtiö Fazerin omistaja, oli Suomen 33. suurituloisin, 5,8 miljoonalla eurolla. Seuraavina tulevat Riitta Puolimatka, rakennusalan yrittäjän Armas Puolimatkan perijä ja Hanna Nurminen, Herlinien sukuun kuuluva Koneen säätiön hallituksen puheenjohtaja.

Tuotepäällikkö ja pelisuunnittelija

Kymmenen kovatuloisimman naisen joukossa on siis useita perijöitä. Muutamia poikkeuksia kuitenkin on.

Rose-Marie Koivisto, elektroniikkayhtiön Navielektron omistaja, on 98. kovatuloisin suomalainen 3,4 miljoonan tuloillaan. Anne Urrila, ohjelmistoyhtiö Solibrin nykyinen tuotepäällikkö, on koko Suomen listalla sijalla 50. Hän oli yksi Solibrin osakkaista, joka myytiin saksalaiselle Nemetschekille viime vuonna. Urrilan tulot olivat 4,6 miljoonaa euroa, joista juuri Solibrin myynnistä pääomatuloa on 3,7 miljoonaa euroa.

Koville ansiotuloille pääsevät peliyhtiö Supercellin Drussila Hollanda-Grönberg, joka ansaitsi 2,4 miljoonaa euroa. Koneen työntekijöitä on eniten ansiotuloja saaneiden listalla myös useita, esimerkiksi Kerttu Tuomas (1,7 miljoonaa euroa) ja Eriikka Söderström (1,7 miljoonaa).

Entinen talousjohtaja ja apteekkari

Keski-Suomen kovatuloisin nainen oli apteekkari, keuruulainen Elina Järvenpää. Hänen omistamassa Töysän apteekissa on laboratorio, jossa valmistetaan lääkkeitä. Järvenpää on ollut jo useamman vuoden ajan yksi Keski-Suomen kovatuloisimmista. Vuonna 2015 hän oli 5. kovatuloisin keskisuomalainen 1,5 miljoonan tuloillaan.

Sari Harvia-Jyllinmaa on entinen talousjohtaja sukuyhtiö Harviassa. Hänen kokonaistulonsa olivat 715 631 euroa. Ihotautilääkäri Merja Kousan tulot olivat 650 589, joista ansiotuloja oli 116 592 euroa.

Jyväskylässä sijaitsevan Tikomet Oy:n talousjohtaja Merja Rantala oli maakunnan neljänneksi kovatuloisin nainen 619 069 tuloillaan.

Korjattu 22.12. Uutisessa Sari Harvia-Jyllinmaata kutsuttiin virheellisesti perijäksi. Hänen verotulonsa eivät ole peräisin perinnöstä vaan pääoma- ja ansiotuloista. Harvia-Jyllinmaa työskenteli pitkään talousjohtana sukuyhtiö Harviassa. Hän on sisarustensa kanssa kasvattanut ja kehittänyt saunavalmistaja Harvian nykyiseen kokoonsa. Suku myi merkittävän osuus Harvista pääomasijoitusyhtiö Capmanille:lle 2014.

Uusimmat

Kotimaa

Tänään saa liputtaa lapsen oikeuksille

Syksyn ylioppilaskokeiden tulokset julki tänään

Mies kuoli ulosajossa Ylivieskassa, auto törmäsi katto edellä isoon kuusenrunkoon

Käräjillä kuullaan tänään Aarnion ex-alaista – syyttäjän mukaan miehen olisi pitänyt huolehtia tietolähteiden kirjaamisesta

Tulli epäilee virolaisen nuuskan salakuljetusorganisaation kuljettaneen Suomeen 5  000 kiloa nuuskaa

Konneveden kirkkovaltuustossa tapahtui täydellinen muutos – Virtaset nousivat vaalivoittoon

Särkilammen maja Saarijärvellä aiotaan kunnostaa – kiinteistö tulee säätiöltä kaupungin omistukseen ja siirretään sitten yhdistykselle

Kyyjärven nuoret kävivät ahkerasti uurnilla – kirkkovaltuusto valittiin kolmen sopuvaalin jälkeen nyt äänestämällä

Kinnula vahvisti kärkipaikkaansa seurakuntavaalien aktiivisimpana koko maassa – Jyväskylä nousi isojen ykköseksi

Vikatikki Haapamäellä poltti rantasaunan maan tasalle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.